İran'ın İHA düşürmesi sonrası ABD'den açıklama geldi: Bize ait değil

İran'ın İHA düşürmesi sonrası ABD'den açıklama geldi: Bize ait değil

İran, Manşehr yakınlarında yabancı bir insansız hava uçağı (İHA) düşürdüğünü açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler Komutanlığı ise düşürülen İHA'nın ABD'ye ait olmadığını bildirdi.

 

İran'ın resmi haber ajansı İRNA perşembe günü, Huzistan eyaletinin güneyindeki Manşehr liman kentinde, "kesinlikle yabancı bir ülkeye ait olan" İHA'nın düşürüldüğünü ve enkazın araştırıldığını aktardı.

Yetkililer düşürülen İHA'nın sivil ya da askeri amaçlı olduğuna ilişkin açıklama yapmazken aracın hangi ülkeye ait olduğu belirsizliğini koruyor.

Aracın ABD'ye ait olduğu iddialarınaysa ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından yalanlama geldi. Resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ABD'nin sorumluluk alanında düşürülen bir araç varsa bunun ABD'nin olmadığı belirtildi.

screenshot-2019-11-08-iranin-iha-dusurmesi-sonrasi-abdden-aciklama-geldi-bize-ait-degil.png

İRNA'ya göre, İran Hava Kuvvetleri Komutanı "Bu, ülkenin hassas bölgelerine ulaşmadan önce yabancı bir saldırgan drone'a verilen sert bir tepkiydi" açıklaması yaptı.

İran ve ABD arasındaki gerilim, ABD Başkanı Donald Trump'ın 2015 tarihli İran Nükleer Anlaşması'ndan çekilme kararı sonrası yeniden tırmanmaya başladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu geçtiğimiz haziran ayında, İran güneyinde uçan ABD'ye ait bir gözetim uçağının düşürüldüğünü duyurmuştu. Washington'dan gelen açıklamadaysa İHA'nın Hürmüz Boğazı üzerindeki uluslararası hava sahasında vurulduğu belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler