İran Dini Lideri Hamaney: 'Çözülemeyecek Ekonomik Sorun Yok'

İran Dini Lideri Hamaney: 'Çözülemeyecek Ekonomik Sorun Yok'

İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran yetkililerini "acımasız Amerikan yaptırımlarının İran milletine negatif etkilerine karşı mücadele etmeye" çağırdı.

İran İslam Devrimi'nin 2. Lideri Ayetullah Ali Hamaney,Perşembe günü televizyonda yaptığı açıklama ile,İran yetkililerini "acımasız Amerikan yaptırımlarının İran milletine negatif etkilerine karşı mücadele etmeye" çağırdı. 

Humeyni, hükümeti ve diğer İran kurumlarını, İran milletinin karşı karşıya kaldığı ekonomik sorunlarla mücadele etmek için daha fazla çaba göstermeye davet etti.

Humeyni, Çarşamba akşamı, ekonomik sıkıntıların muhatabı yürütme, yasama ve yargı kollarının önde gelenleriyle yaptığı toplantıda da kritik noktalara değindi.

Kesin ve Uygulanabilir Kararlar Alınacak

"Ülkede ne bir çıkmaz ne de çözülemeyecek bir sorun var. Ülke içindeki ekonomik zorlukların kesinlikle üstesinden gelinecektir." dedi.

"Ekonomik meseleleri çözmek için- ki buna bankacılık sistemi,likidite,işsizlik,enflasyon ve bütçe planlama süreci de dahil- bilgece çareler bulmanız,kesin ve uygulanabilir kararlar almanız gerekiyor." dedi.

 ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs'ta, 2015 İran nükleer anlaşmasından çekildiğini açıklamış ve İran'a katı yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. ABD yaptırımlarının 7 Ağustos ile başlayan ilk aşaması, ABD doları ve değerli metalleri kapsıyordu.Çoğu madde, ülkeyi uluslararası finans sisteminden uzak tutmaya yönelikti.4 Kasım ile yürürlüğe girecek ikinci aşamanın ise İran petrol ticareti ve doğalgaz sektörünü hedef alacağı belirtilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler