İntihar ettiği iddia edilmişti! Nadira'nın elinde atış izi yok!

İntihar ettiği iddia edilmişti! Nadira'nın elinde atış izi yok!

AK Parti Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Özbek vatandaşı Nadira Kadirova’ya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Nadira Kadirova dosyasında çok önemli bir gelişme yaşandı. Aile avukatı Öztürk, “Ankara Emniyet Kimyasal Şube Müdürlüğü tarafından verilen rapora göre, Nadira’nın elindeki swap izinde, atış bulgularına rastlanamadığı belirtiliyor” dedi, Uzman ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Her ne olursa olsun, silahı ateşleyenin elindeki swapta atış izi olur”

Ünal’ın silahı ile intihar ettiği belirtilen Kadirova’nın, elindeki swap izinde (Ateşli silah artığı, elde kan ve barut sıçramaları) bulunamadı. 

Emniyet Kriminal: Atış izi yok

Avukat Birol Öztürk yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Ankara Emniyet Kimyasal Şube Müdürlüğü tarafından verilen rapora göre, Nadira Kadirova’nın swap izinde, atış bulgularına rastlanamadığı belirtiliyor. Swap örnekleri olaydan birkaç saat sonra alınmış.”

Öte yandan milletvekili Ünal ve kızı Duygu Ünal’ın elindeki swap izinde de atış bulgularına rastlanmadı. Öztürk, “Bir Adli Tıp Uzmanı ile görüşme yaptım. Bana, yeni silahlardaki swapta atış izi bulunamayabileceğini aktardı” dedi.

Adli Tıp Uzmanı: Swap izi bulunur

Bir adli tıp uzmanı ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Her ne olursa olsun silahı ateşleyen kişinin elinden alınan swap örneğinde barut, kurşun, baryum ya da antimom gibi atış artığı maddelerin bulunması beklenir.”

Kadirova dosyasında bugüne kadar yaşanan en önemli gelişme, elindeki swap örneğinde atış izine rastlanılmaması oldu

'Silah başlı başına soruşturma konusu'

Davanın bundan sonraki aşaması ve dosyada ‘tanık’ olarak yer alanların ‘sanık’ olarak da ifadelerinin alınıp alınmayacağı merak konusu. Öztürk, bu konuda da şunları söylüyor:

“Silahın gizli bir yere saklanmaması bile başlı başına soruşturma konusu. Ortada bırakılmış. Bu durum bir AK Parti’li vekilin evinde yaşanmasa sonuç farklı olurdu.

Bu vahim olay bir çalışanın ölümü ile sonuçlandı. İş güvenliği açısından da açık var. Tazminat davası açacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler