İngiltere'den acı Ukrayna itirafı: Kötü bir barış için...

İngiltere'den acı Ukrayna itirafı: Kötü bir barış için...

İngiltere Başbakanı Johnson, Rusya'nın Avrupa'da meydana getirdiği ekonomik sonuçlar nedeniyle, Kiev'in 'yararına olmayan bir barış anlaşması için baskıya maruz kalmasından korktuğunu' söyledi.

Ukrayna yönetimini gaza getirip Rusya lideri Vladimir Putin’in kucağına atan İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan acı itiraf geldi.

Ruanda'nın başkenti Kigali'de konuşan Johnson, Rusya'nın Ukrayna işgalinin Avrupa'da meydana getirdiği ekonomik sonuçlar nedeniyle, Kiev'in 'yararına olmayan bir barış anlaşması için baskıya maruz kalmasından korktuğunu' söyledi.

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar sonrası dünya genelinde enerji fiyatları artarken Johnson, "Birçok ülke bunun gereksiz bir Avrupa savaşı olduğunu söylüyor. Bu nedenle Ukraynalıları kötü bir barışa teşvik etmek belki de zorlamak için baskı artacak" dedi.

Başbakan Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Ukrayna'da yoluna devam etmesinin' sonuçlarının uluslararası güvenlik için tehlikeli ve uzun vadeli bir ekonomik felaket olacağını öne sürdü.

Rusya'nın şubat ayında Ukrayna işgaline başlamasının ardından Moskova yönetimini hedef alan birçok yaptırım uygulanmaya başladı.

Yaptırımların sonucu olarak dünya çapında enerji fiyatları artarken, ülkelerde görülen enflasyon da rekor seviyelere yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya