İngiltere'de kısmi sokağa çıkma yasağı!

İngiltere'de kısmi sokağa çıkma yasağı!

İngiltere'de market ve eczaneler hariç tüm ticari faaliyetlerin durdurulmasına karar verildi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa'ya hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı yeni önlemleri açıkladı.

İnsanlara sadece gerekli alışveriş ve tek başına spor yapmaları için evden çıkmalarına izin verilmesi kararı alındığını belirten Johnson, market ve eczaneler hariç tüm ticari faaliyetlerin durdurulduğunu açıkladı.

Johnson, "Bu akşam İngiliz halkına çok basit bir talimat vermeliyim; evde kalmalısınız. Çünkü yapmamız gereken kritik şey, hanehalkı arasında yayılmayı önlemek" dedi.

Polisin para cezası kesilmesi ve toplanmaların dağıtılması gibi kısıtlamaları uygulamasına izin verileceğini kaydeden Johnson, sözgelimi kısıtlamaların 3 hafta içinde tekrar gözden geçirileceğini dile getirdi.

Koronavirüs salgınını ülkesinin "on yıllardır karşılaştığı en büyük tehdit" olduğu ifade eden Johnson, yayılımın devam etmesi halinde Ulusal Sağlık Servisi'nin (NHS) müdahelede yetersiz kalacağını söyledi.

"Ulusal acil durum anında sizi evde kalmaya, NHS'imizi korumaya ve hayat kurtarmaya çağırıyorum" açıklamasında bulunan Johnson "Ama şu anda kolay bir seçenek yok. Önümüzde zorlu bir yol var ve birçok yaşamın ne yazık ki kaybedileceği hâlâ doğru" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler