İNGİLTERE'DE BREXİT ÇATLAĞI

İNGİLTERE'DE BREXİT ÇATLAĞI

İngiltere'de Ulaştırma Bakan Yardımcısı ve Londra'dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Jo Johnson BREXİT kararının yeniden referanduma götürülmesi gerektiğini ifade ederek istifa etti...

İngiltere'de eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson'un kardeşi olan ve kabinede Ulaştırma Bakan Yardımcısı ve Londra'dan sorumlu Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Jo Johnson BREXİTB konusunda muhalif duruşu ile karşı karşıya geldiği Başbakan Theresa May'i eleştirerek istifa etti.,

Johnson Theresea May'i "Hayal aleminde yaşamakla" itham etti...

May'in Brexit müzakerelerini yürütürken "hayal dünyasında yaşadığını" söyleyen Johnson, "İngiltere, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük krizin eşiğinde" dedi.

Johnson, İngiltere'de Brexit için mutlaka yeniden referandum yapılması gerektiğini belirtti.

Başbakan Theresa May ise BREXİT sonuçlarının yeniden referanduma götürülmesinin halkın kararına ihanet olacağını belirtti.

Bu arada İngiltere'de BREXİT noktasında çatlak gün geçtikçe büyümekte.

Geçtiğimiz günlerde BREXİT karşıtı 670 bin katıldığı bir gösteri düzenlenirken son olarak iş dünyasının 70 önemli ismi bir ortak bildiri yayınlayarak BREXİT kararının gözden geçirilmesini istedi.

İngiltere, 29 Mart 2019'da AB'den ayrılacak, ancak Londra ile Brüksel arasındaki müzakerelerde henüz anlaşmaya varılamadı.

İngiltere'nin anlaşmasız AB'den ayrılma ihtimali de masada.

2016 yılının Haziran ayında yapılan referadumdan yüzde 52 oyla Brexit kararı çıkmıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler