İngiltere Türkiye’den ziyaretler sonrası karantinayı kaldırıyor

İngiltere Türkiye’den ziyaretler sonrası karantinayı kaldırıyor

İngiltere vatandaşlarının Türkiye'ye ziyaretleri sonrası 14 gün karantina uygulamasını sonlandırmaya hazırlanıyor.

Adı açıklanmayan bir hükümet yetkilisi 100 bin kişiye düşen vaka sayısına bağlı olarak dönüşte karantina uygulanacak ülkelerin listesinin değişebileceğini, programın "Çekirdek Akdeniz ülkeleri" ve Orta Avrupa'daki bazı ülkeleri kapsamasının planlandığını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy geçen günlerde yaptığı açıklamada İngiltere'den gelecek turistlerin durumunun 10 gün içinde netleşmesini beklediğini söylemişti.

İngiltere’de yayımlanan Guardian gazetesi, İngiliz hükümetinin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir dizi ülkeye tatile gidenlerin dönüşlerinde kendilerini iki hafta süreyle karantinaya almaları kuralını kaldırmaya hazırlandığını duyurdu.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre gazete, bu konudaki kararın, turizm sektörüne zaman tanımak için, hükümetin karantina programını gözden geçireceği pazartesi gününden önce açıklanmasının beklendiğini bildirdi.

HAVA KÖPRÜSÜ KURULACAK

Guardian, İngiltere ile tatil merkezleri arasında kurulacak “hava köprüsünün” Türkiye, İtalya, İspanya, Yunanistan, Hırvatistan, Avusturya ve Almanya’yı kapsayacağını yazdı.

Listenin, enfeksiyon oranının İngiliz vatandaşlarının tatil dönüşü 14 gün kendilerini karantinaya almasını gerektirmeyecek kadar düşük olması kriterine göre hazırlandığı belirtiliyor.

Adı açıklanmayan bir hükümet yetkilisi 100 bin kişiye düşen vaka sayısına bağlı olarak listenin değişebileceğini, programın “Çekirdek Akdeniz ülkeleri” ve Orta Avrupa’daki bazı ülkelerini kapsamasının planlandığını söyledi.

İNGİLTERE’YE DÖNENLER KENDİLERİNİ KARANTİNAYA ALIYOR

29 Haziran’a kadar geçerli olan kurallar uyarınca İngiltere’ye gelenlerin kendilerini karantinaya almaları gerekiyor.

Aralarında eski Başbakan Theresa May’in de bulunduğu bir grup milletvekili, karantina kuralını, İngiltere’nin kapılarını fiilen uluslararası seyahatlere kapatması anlamına geldiğini söyleyerek eleştirmişti.

İSTANBUL HAVALİMANI PROTOKOL İMZALADI

Öte yandan İstanbul Havalimanı bugün Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı'nın (EASA) yayınladığı “Kovid-19 Havacılık Sağlık Emniyeti Protokolünü imzalayan havalimanları arasına katıldı.

Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı EASA Direktörü Patrick Ky, İstanbul Havalimanı'nın Kovid-19 Havacılık Sağlık Emniyeti Protokolü'nü imzalamasına ilişkin; “Havacılık sektörü, doğası gereği uluslararası bir endüstridir. Kovid-19'un bu zamanlarında güvenli bir hava yolculuğu için tüm tarafların virüsün yayılmasını durdurmaya yönelik adımlar atması önem arz etmektedir.

İstanbul Havalimanı'nın, Avrupa bölgesinin önemli bir aktarma merkezi olarak, protokolümüzü imzalaması ve yönergelerimizde belirtilen önlemleri uygulama sözü vermesi bizi çok memnun etmiştir.”ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler