İngiltere, İslam Ülkesi Olacak

İngiltere, İslam Ülkesi Olacak

İngiltere, İslam'ı 'İngiltere'de en hızlı büyüyen ikinci din' ilan etti.

İngiltere, İslam'ı 'İngiltere'de en hızlı büyüyen ikinci din' ilan etti.

İngiltere, 'Rakamlar gösteriyor ki, İngiltere'nin resmi dini Hristiyanlık, düşünüldüğü gibi ivme kazanmıyor. 25 yaşın altındakilerin yarısından azı kendilerini Hristiyan olarak tanımlamıyor.' dedi.

British Humanist Association (İngiliz İnsani İlişkiler Derneği) Başkanı Andrew Copson, 'İngiltere'deki kilise cemaatlerindeki düşüş, uzun döneme yayılan bir sorun.Ancak şimdi yüzde olarak zirveyi gördü.İnsanların yüzde 95'i Pazar günleri kiliseye uğramıyor.' açıklamasında bulundu.

Yüzde 75 Müslüman

Milli İstatistik Kurumu, İngiltere ve Galler'de, 25 yaşın altındaki genç nüfusun yüzde 75'inin Müslüman olduğunu açıkladı.

İslam, Gençlerin Hayatına Dokunarak Yayılıyor

Gençlerin İslam'ı tercih etmesine sebep olarak, İslami aile bağlarının çok sıkı olması gösterildi. Camiler ise genç nüfusun sorunları ile ilgilenildiğini ve gençlerin kendilerini cami cemaatinin bir parçası hissettiklerini söyledi.

İngiltere'de yayın yapan bir İslami radyonun da, gençlerin ev-aile-mahalle sorunları, eğitim konuları ile ilgilendiği, İslam'ın yayılmasındaki asıl noktanın gençlerin hayatlarına dokunmak olduğu dile getirildi.

İslami nüfus bu hızla büyümeye devam ederse, 2030'da İngiltere'de Kuveyt'ten daha fazla Müslüman yaşayacak, denildi.

İngiltere'ye Sadık Müslümanlar, Yayılma Faaliyetlerini Serbestçe Yürütüyor

İngiltere'deki Müslüman topluluklar da geçtiğimiz yıllarda ortak bir açıklama yayınlayarak: ' Yaşadığı ülkeye sadık olmak her Müslümanın İslami görevidir.' demişti. Bu sebepten İslami yayılma faaliyetlerinin aşırılığına devletten bir düzenleme gelmediği iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler