İngiltere Doğu Akdeniz'de Rum egemenliğini tanımadı

İngiltere Doğu Akdeniz'de Rum egemenliğini tanımadı

Rumların Doğu Akdeniz'de tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge ile ilgili 'egemenliği şaibeli bölge' açıklaması Rum lider Nikos Anastasiadis'i çileden çıkardı.

İngiltere'nin Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan´ın Rumların Doğu Akdeniz'de tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ile ilgili, egemenliği şaibeli bölge demesi Rum kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'i çileden çıkardı.

Rum medyasına göre; İngiltere'nin Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan'nın açıklamalarından 'büyük rahatsızlık duyan' Anastasiadis, "Sir Duncan eskiden de kabul edilemezdi, şimdi de öyle. Bu konuda İngiltere Başbakanı Theresa May nezdinde girişimde bulunacağım" dedi.

"EGEMENLİĞİ ŞAİBELİ BÖLGE"

Tartışma Londra'da Avam kamarasında Rum kökenli İngiliz İşçi Partili Milletvekili Pambos Haralambus'un, İngiltere Dışişleri Bakanlığı´nın Türkiye´nin Doğu Akdeniz´de petrol ve doğalgaz sondajına başlama kararını kınamasını istemesiyle başladı. Haralambus, Türkiye'nin Fatih gemisinin de geri çekilmesi gerektiğini iddia etti.

Doğu Akdeniz'de çatışma riski olduğunu öne süren Haralambus'a, İngiltere'nin Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan cevap verdi. Sir Duncan, "Türkiye'nin Londra Büyükelçisi ile bir araya gelerek, çok yapıcı bir görüşme yaptım. Birleşik Krallığın tutumu, BM Deniz Hukuku Sözleşmesi uyarınca; egemenliği şaibeli olan herhangi bir yerde sondaj yapılmaması gerektiği şeklindedir"dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler