İNGİLİZ SUNDAY TIMES GAZETESİ: BAKANLAR THERESA MAY'İ DEVİRME PLANLARI YAPIYOR

İNGİLİZ SUNDAY TIMES GAZETESİ: BAKANLAR THERESA MAY'İ DEVİRME PLANLARI YAPIYOR

İngiliz Sunday Times gazetesi, bir grup kabine üyesinin Brexit sürecinde başarısız olan Theresa May'i başbakanlık koltuğundan indirmeyi ve geçici hükümet başkanı atamayı planladıklarını yazdı.

İngiliz Muhafazakar Parti çizgisindeki gazetenin hükümete yakın çevrelerine dayanarak aktardığı habere göre bir grup kabine üyesi, Brexit sürecini kötü yönettiğini düşündükleri İngiltere Başbakanı Theresa May'e karşı harekete geçmeye hazırlanıyor.

Habere göre isminin açıklanmasını istemeyen en az 11 kabine üyesi bakan, mevcut başbakanın istifasını istediklerini ve yarın yapılacak olan kabine toplantısında May'den bunu talep etmeyi planladıklarını, aksi halde bakanlık görevlerinden toplu halde istifa ile tehdit edeceklerini ifade etti.

Söz konusu bakanlardan birinin, "Son yaklaştı. 10 gün içinde May gitmiş olacak" dediği aktarıldı.

Daha önce İngiliz basını, istifa etmesi konusunda May'in üzerindeki baskının arttığını yazmıştı. Sunday Times ise, dünkü oturumda bakanların geçici hükümet başkanı adayını tartıştıklarını, bu gruptan en az 6 kişinin bu göreve Başbakan Yardımcısı David Lidington'ın gelmesini desteklediklerini belirtti.

Olası adayların arasında ayrıca Çevre Bakanı Michael Gove ve Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt gibi isimler de bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika