İngiliz ayakkabı devi Türkiye'den çıkıyor

İngiliz ayakkabı devi Türkiye'den çıkıyor

Ünlü marka Türkiye’deki faaliyetlerine son veriyormuş. Mağazalarında indirimlere giden şirket, 15 Haziran itibariyle Türkiye’den çıkmış olacakmış.

Geçtiğimiz günlerde yolumuz Clarks ayakkabı mağazasının önünden geçerken gözümüz vitrindeki indirimlere takıldı. İnanılmaz bir indirim söz konusuydu. Merak edip mağazaya girdik. İndirimin arkasında markanın aldığı önemli bir karar çıktı.

İngiliz ayakkabı markası Clarks Türkiye’de 2013’ten bu yana faaliyet gösteriyor. Öncesinde distribütörler aracılığıyla bulunan marka bu tarihten itibaren kendi mağazalarını açmaya başlamıştı.

Türkiye’de ilk etapta 25 mağaza açma hedefi vardı. Ancak geçen sürede sadece dokuz mağazaya ulaşabildi. Türkiye operasyonundan beklediğini bulamayan şirketin şu anda beş mağazası faaliyette.

Arkadaşımız Çiğdem Yücesoy Subaşı’nın öğrendiğine göre, Clarks Türkiye’deki faaliyetlerine son veriyormuş. Mağazalarında indirimlere giden şirket, 15 Haziran itibariyle Türkiye’den çıkmış olacakmış.  

Şirket bir süredir küçülmeye başlamış, satış işbirliği olan mağazalardan ürünlerini toplamıştı. Satış noktalarından Boyner Mağazaları’ndan iki ay önce Clarks standı kaldırılmıştı.

Aldığımız bilgilere göre, şirket sadece Türkiye’den değil aynı zamanda Hindistan ve ABD pazarlarından da çıkıyormuş.

Sektörde konuşulanlara göre İngiliz markada önemli bir stratejik değişim yaşanıyormuş. 1825’te İngiltere’de küçük bir atölyede üretime başlayan markanın tüm dünyada operasyonları mevcut. Bu bölgelerden çıkacak olması markaya ciddi oranda kan kaybı yaşatacağı söyleniyor.

Kaynak: Para Dergisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler