ING Türkiye'nin ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandı

ING Türkiye'nin ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandı

ING Türkiye, 2021 yılının ilk çeyreğine dair konsolide finansal sonuçlarını açıkladı.

Sermaye yeterlilik oranı yüzde 23.56 olarak gerçekleşen ING Türkiye, bu dönemde 42.1 milyar TL’si nakdî olmak üzere ekonomiye toplam 50.2 milyar TL tutarında kredi büyüklüğü ile kaynak sağladı.
 

ING Türkiye, 2021 yılının ilk çeyreğine dair konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Sermaye yeterlilik oranı yüzde 23.56 olarak gerçekleşen ING Türkiye, bu dönemde 42.1 milyar TL’si nakdî olmak üzere ekonomiye toplam 50.2 milyar TL tutarında kredi büyüklüğü ile kaynak sağladı.

ING Türkiye, 2021 yılı ilk çeyrek konsolide finansal sonuçlarına göre, dönemde konsolide aktif toplamı 71.5 milyar TL oldu. ING Türkiye’nin sermaye yeterlilik oranı da yüzde 23.56 seviyesinde gerçekleşti. 31 Mart 2021 tarihi itibarıyla toplam öz kaynakları 9.7 milyar TL olan ve toplam mevduatları 45 milyar TL’ye ulaşan ING Türkiye, bu dönemde 42.1 milyar TL’si nakdî olmak üzere ekonomiye toplam 50.2 milyar TL kredi desteği sağladı.

Yılın ilk çeyreğini değerlendiren ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Pandeminin sağlık, sosyal hayat ve ekonomi alanlarında zorlayıcı etkilerinin küresel ölçekte devam ettiği 2021 yılının ilk çeyreğini geride bırakırken, çalışanlarımızı, müşterilerimizi, paydaşlarımızı sağlıklı ve güvenli tutmak için gerekli tüm adımları atmayı sürdürüyoruz. Bu süreçte, ekonomik anlamda müşterilerimize destek oluyor ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. ING olarak, finansal sonuçlarımız kadar dijitalleşme yolculuğumuzda da sağlam adımlar atmaya devam ediyoruz. Hedefimiz Türkiye’nin lider dijital kurumu olmak. Bu hedefin müşterilerimize en kolay ve fark yaratan çözümü en güvenli şekilde sunmakla mümkün olduğuna inanıyoruz” dedi.

ingbank.jpg

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler