İmza gününe kimse gelmemişti… Kitabı bir gecede en çok satanlar listesine girdi

İmza gününe kimse gelmemişti… Kitabı bir gecede en çok satanlar listesine girdi

İmza gününde kimsenin ilgi göstermediği ve kitaplarının arkasında öylece oturan yazarın hayatı bir gecede değişti. Shawn Warner isimli yeni bir yazarın bu hüzünlü imza gününü yayınlayan...

İmza gününde kimsenin ilgi göstermediği ve kitaplarının arkasında öylece oturan yazarın hayatı bir gecede değişti. Shawn Warner isimli yeni bir yazarın bu hüzünlü imza gününü yayınlayan TikTok fenomeni, ertesi gün yazarın kitabının en çok satanlar listesinde zirveye yerleşmesini sağladı.

58 yaşındaki Shawn Warner, ilk kitabını çıkartıp imza günü için yerini aldığında pek de rağbet görmedi. Ancak bu durum, Warner’ın kitaplarının kapış kapış satılmasını sağlarken bir gecede Amazon’un en çok satanlar listesine yerleşmesine yol açtı.

Warner’ın imza günü pek de hayallerindeki gibi gerçekleşmiyordu. Bunu gören ve kayıtsız kalamayan Red ismini kullanan TikTok fenomeni Jerrad Swearenjin, Warner’ın kitabını tanıtmak için bir kişiyle konuştuğu anları kaydetti ve ardından da TikTok’ta paylaştı.

Red, paylaşımında “Tam alışveriş yapıyordum ki bu adamın yeni kitabını tanıtmaya çalıştığını fark ettim. Açıkçası bugünlerde kitap bile okumuyorum. Ama içimden bir ses bana almamı söyledi” diye yazdı.

Videoda Warner, Leigh Howard and the Ghosts of Simmons-Pierce Manor adlı ilk romanının olay örgüsünü açıklıyor. Çiçeği burnunda yazar, kitabında ebeveynlerinin cinayetindeki sırrı çözmek için bir hayalet ekip oluşturan genç bir kız olduğunu anlatıyor.

ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ

Red, bu sırada Warner’a neden böyle bir konu seçtiğini sorduğunda ise yazar, “Gizemleri her zaman sevmişimdir ve onları okuyarak büyüdüm” diye yanıt veriyor.

Ayrıca Red, videoda Shawn’ın yazar biyografisinden de bir kesit paylaşıyor: “Hayatım harika bir maceraydı ve öyle olmaya da devam ediyor. Şimdiye kadar en ödüllendirici kısım, kesinlikle harika bir kadının kocası ve şimdi yetişkin olan iki inanılmaz çocuğun babası olmaktı. Bir paraşütçü (82. Hava İndirme Tümeni), bir terapist ve bir mühendis oldum. Geçmişte tüplü dalış yaptım, dövüş sanatları okudum ve bungee jumping yaptım. Şimdi çocukluk hayalim olan yazar olma mutluluğunu yaşıyorum. Ne yolculuk!”

Red, yazarın Amazon’daki satış sayfasını takipçilerine duyurmadan önce Warner’dan 24.900 takipçisinden birine hediye etmeyi planladığı bir kopyayı imzalamasını da istiyor.

BİR GECEDE HAYATI DEĞİŞTİ

Red’in bu paylaşımı 17,5 milyondan fazla izleniyor ve Warner’ın kitabı bir gecede Amazon’un en çok satanlar listesine giriyor.

Red, klibe şu açıklamaları da ekliyor: “Bu adamı tanımıyorum ve bu bir sponsorluk değil. Sadece bir yabancıya biraz nezaket göstermek istedim.”

Paylaşıma ayrıca çok sayıda yorum da geliyor. Kullanıcılardan biri, “Bu kitabı almam gerekecek. Bu o kadar harika ki onu tanıtmak için zaman ayırdın!!!” diye yazarken; bir başkası da “Kitap kulağa gerçekten çok hoş geliyor. Bu kitabı okumalıyım. Onu dinlemen ne hoş” diye yazıyor.

O DA TIKTOK’TAN TEŞEKKÜR ETTİ

Shawn Warner, bu beklenmedik başarısı üzerine kendine bir hesap açarak video yayınlıyor ve şu sözleri söylüyor:

“Sevgi ve nezaket devam ediyor. Bir yazar olarak buna söyleyecek sözlerim olduğunu düşünüyorsunuz ama yok; sadece teşekkürler. Red gelip benimle konuştuğunda, o noktada herhangi biriyle konuşmaya çok hevesliydim çünkü satışlarımda bir durgunluk vardı ve Ondan sonra olan inanılmaz bir şeydi.”

Daha sonra gözyaşlarına boğulmaya başlayan Warner, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Nezaketiniz ve cömertliğiniz için hepinize teşekkür ederim.”

TikTok aracılığıyla başarıya ulaşan ilk yazar Warner değil.

Texas’tan gelen Colleen Hoover, 2011 yılında sosyal hizmet görevlisi olarak çalışırken hobi olarak yazmaya başladı. Üç çocuk annesi, hevesli okuyucularının çoğunun düşüncelerini paylaştığı #BookTok olarak bilinen popüler akım sayesinde popülaritesi artınca dünyanın en başarılı yazarlarından biri haline geldi.

Benzer şekilde, geçen yıl Kaliforniya’da yaşayan yazar Olivie Blake, kimsenin basmayacağını düşündüğü için yazdığı fantastik romanını internete koydu. Ancak TikTok’taki hayranları sayesinde kitap basılıp en çok satanlar arasına girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler