IMF Şefi’nden Çin’e Altın Tepsi! İran Yaptırımlarla Yalnız Mı Bırakılıyor?

IMF Şefi’nden Çin’e Altın Tepsi! İran Yaptırımlarla Yalnız Mı Bırakılıyor?

IMF Yönetim Direktörü Christine Lagarde,Çin’in ekonomik gelişiminin sadece ülkenin iç yaşamını değil bütün küresel ekonomiyi değiştirdiğini söyledi,daha geniş bir pazar vaad etti.

IMF Yönetim Direktörü Christine Lagarde,Çin’in ekonomik gelişiminin sadece ülkenin iç yaşamını değil bütün küresel ekonomiyi değiştirdiğini söyledi,Çin'e uluslararası çapta daha geniş bir pazar vaad etti. Dünyanın En Güçlü 10 Kadınından biri seçilen ve IMF’de üst düzey görev yapmış 4. kadın olma özelliğini taşıyan Lagarde’ın, 5 Kasım’da başlayan geniş çaplı Çin Uluslararası İthalat Expo’sunda yaptığı konuşma, kısa sürede gündemin ana başlıklarından biri oldu.

 

Lagarde,"Çin,40 yıl önce ekonomisini dünyaya açmaya karar verdi.Başlattığı reformlarla hem Çin’deki hemde Çin’in dışındaki yüz milyonlarca insanın hayatlarını ve umutlarını değiştirdi.Kendini ticarete adapte ederek,sıkı çalışarak,diğerlerinden öğrenerek,Çin hem kendisini hem de küresel ekonomiyi değiştirdi." dedi.

 

This photo illustration taken on September 29, 2016 shows Chinese 100 yuan notes in Beijing.

 

Çin’e Daha Geniş Bir Pazar Vaad Ediyoruz...

 

IMF Direktörü, 'Çin, ekonominin yönünü yatırım ve ihracatın yarattığı büyümeden, tüketime doğru değiştirerek bir refah köprüsü oluşturuyor.' sözlerini kullandı. IMF’nin ise Çin’in uluslararası işbirliğini genişletmeyi,Çin’in iç pazarına daha büyük ölçekli bir açıklık getirmeyi ve özel sektör firmalarının kilidini açacak reformları hedeflediğini ekledi.

 

 

Yaptırımlarda Çin,İran’ı Yalnız Mı Bırakacak?

 

İran yaptırımlarından kısa bir süre önce,Trump-Jinping bir telefon konuşması gerçekleştirmiş ve ticaret savaşlarını bitireceklerinin mesajını vermişlerdi. Çin’in en büyük etkinliklerinden birinde IMF Direktörü’nün Çin yanlısı konuşması, ABD-Çin yakınlaşması olarak yorumlandı.

Zira IMF Direktörü Legarde, bir televizyon programında ‘İran büyük bir tehdittir ve ekonomiler bu durumlarda yaptırım uygulamaya ihtiyaç duyar. Bu gereklidir’ demişti. Çin’in yaptırımlara karşı nasıl tavır alacağı ise merak konusu.

 

Çin Ticaret Bakanlığı ve Çin Halk Cumhuriyeti Şangay Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Çin Uluslararası İthalat Expo’suna Rusya delegasyonunun şefi olarak Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev’in katılacağı not edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika