İki öğrenci Apple’ı ‘Çakma’ iPhone’la 900 bin dolar dolandırdı

İki öğrenci Apple’ı ‘Çakma’ iPhone’la 900 bin dolar dolandırdı

ABD’nin Oregon kentinde okuyan iki Çinli mühendislik öğrencisi Çin’den aldığı ‘çakma’ iPhone’ları iade ederek Apple’ı 900 bin dolar dolandırdı.

ABD’nin bağımsız haber radyosu NPR’deki habere göre, Yangyang Zhou ve Quan Jiang, F-1 öğrenci vizesiyle bulundukları ABD’de Nisan 2017’den Mart 2018’e kadar 3 bin 69 sahte iPhone ithal edip, bu telefonları garanti kapsamında şikayet ederek‘bozuk olmaları ve açılmadıkları’ gerekçesiyle Apple’a iadelerini gerçekleştirdi. Mahkeme belgelerine göre iki öğrencinin şirketi dolandırdığı miktar 895 bin 800 dolar.

Portland Oregon mahkemesinde görülen dava belgeleriyle ortaya çıkan dolandırıcılık olayında Apple 3 bin 69 sahte iPhone iadesinin 1493 tanesinde öğrencilerin yalanına inanmış ve telefon başına 600 dolar para iadesi gerçekleştirmiş.

Diğer 1576 iade teşebbüsüne konu sahte iPhone’lar ise aygıta garanti kapsamında olmayan müdahale ve tahribat yapıldığı gerekçesiyle şikayetçiye geri gönderilmiş.

Sahte iPhone’ların hiçbirinin tespit edilememiş olması iki öğrencinin iPhone seri numalarının veya Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği (IMEI) numaralarının olduğu listelere erişimi olduğuna işaret ediyor.

Yargılanan öğrencilerden Jiang, Aralık 2017’de dedektiflere verdiği ifadesinde Çin’den tek seferde 20-30 iPhone aldığını, arkadaş, akraba ve farklı isimler üzerinden alım ve iade işlemlerini gerçekleştirdiğini söylemiş.

Hatta savcının verdiği bilgilere göre Jiang bir iadesini ‘Apaçi Helikopter’ (Apache Helicopter) ismiyle yapmış ve kendisine iade olarak yeni bir telefon verilmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya