İGA'ya yeni rant yaratma gayreti

İGA'ya yeni rant yaratma gayreti

Karşılanan turist başına 4 Euro para alındığını bildirdi.

İstanbul Havalimanı’nda Turizm acentalarının transfer yolcu karşılama faaliyetlerinin havalimanı içinde sonlandırılmasını TBMM gündemine taşıyan İyi Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, uygulamadan vazgeçilmesini istedi. Nuhoğlu bu uygulamanın İGA'ya yeni rant sağlama gayreti olduğunu ifade etti.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Muhoğlu, "Bu uygulama İGA'ya yeni rant yaratma gayretinden başka bir anlama gelmez” diyerek uygulamadan vazgeçilmesi çağrısı yapan Nuhoğlu, karşılanan turist başına 4 Euro para alındığını da bildirdi.

Nuhoğlu TBMM'de yaptığı açıklamada, “Gümrüklü salon çıkış kapısı önünden karşılama alanına girerek turistleri karşılayan turist rehberleri ve transfer görevlilerine engel getirildi” dedi.

Mağdur olan acente sahiplerinin İstanbul Havalimanı'nda yapmak istedikleri basın açıklamasına İstanbul Valiliğince engel olunduğunu belirten Hayrettin Nuhoğlu, “Doğrudan bir acentecilik faaliyeti olan turist karşılama işini para karşılığı yapmak hem yasalara aykırı hem de Türk turizmini baltalamak demektir. Bu, İGA'ya yeni bir rant yaratma gayretinden başka bir anlama gelmez ve acente haklarının İGA tarafından gasp edilmesine yol açar” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler