İddia: İmamoğlu’na suikast ihbarı sebebiyle, koruma sayısı artırıldı

İddia: İmamoğlu’na suikast ihbarı sebebiyle, koruma sayısı artırıldı

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast ihbarı gelmesi üzerine İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'nca İmamaoğlu'nun koruma sayısının artırıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile koordineli şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun güvenlik çemberinin yeniden ele alındığı iddia edildi.

Odatv'nin haberine göre terör örgütü IŞİD tarafından Ekrem İmamaoğlu'na suikast düzenleneceği bilgisinin edinildiği ifade edildi. Suikast emri verenin IŞİD’in sorumlu düzeyde faaliyet gösteren yöneticileri olduğu açıklandı.

İmamoğlu’nun tüm koruma ekibinin uyarıldığı ve kendisine de bilgi verildiği ifade edildi. İçişleri Bakanlığı ve Valilikle koordine olunarak güvenlik çemberi yeniden ele alındıktan sonra İstanbul Valiliği emriyle Ekrem İmamoğlu’nun koruma sayısının artırıldığı belirtildi.

İddiaya göre suikast girişiminde bulunmak için görevlendirilen IŞİD militanları son anda yakalandı.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin iddiayı doğruladığını ancak güncel ve somut bir suikast tehdidinin söz konusu olmadığını söylediğini belirtti.

Saymaz'a konuşan yetkili şunları söyledi:

"Elimize bir istihbari bilgi notu ulaştı. Bu bilgi notunda başka isimler de var. Ancak somut ya da güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil. Yalnızca bir duyum söz konusu. Bu duruma istinaden biz devlet olarak önlemlerimizi aldık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da koruma ekibini uyardık. Kimi siyasiler ya da yöneticiler hakkında dönem dönem bu ve benzeri duyumlar ulaşıyor ve gerekli önlemler alınıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler