İçişleri Bakanı'nın Derneklerde Görevden  Alma Yetkisine Düzenleme

İçişleri Bakanı'nın Derneklerde Görevden Alma Yetkisine Düzenleme

İçişleri Bakanı'nın derneklerde görevden alma yetkisinde yeni düzenlemeye gidildi

TBMM’de muhalefetin tepkisi üzerine ‘terör, uyuşturucu ve malvarlığının aklanmasından soruşturma başlatılanların mahkeme kararı beklenmeden İçişleri Bakanı kararıyla görevden alınabilmesi’ düzenlemesinde değişikliğe gidildi. “Soruşturma” ibaresi, “kovuşturma” olarak değiştirildi, böylece soruşturma aşamasından sonra yargılama sürerken İçişleri Bakanı görevden alma yetkisini kullanabilecek.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun Teklifi”ndeki İçişleri Bakanlığı'na dernek ve vakıf yönetimlerine kayyım atama yetkisi verilmesi maddesi, en çok tartışılan düzenleme oldu. İktidarın “terörün finansmanının önlemesi” savunmasına karşı muhalefet, “belediyelere atanan kayyımların derneklerle getirilerek, örgütlenme özgürlüğünün kısıtlanmak istendiği” eleştirisini getirdi. Muhalefetin tepkileri üzerine teklif metnindeki; ‘terör, uyuşturucu ve malvarlığının aklanmasından soruşturma başlatılanların mahkeme kararı beklenmeden İçişleri Bakanı kararıyla görevden alınabilmesi’ düzenlemesinde değişikliğe gidildi. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın imzasıyla “soruşturma” ibaresinin “kovuşturma” olarak değiştirilmesi için değişiklik önergesi verildi. Teklif, kabul edildi.

Yetkili mercilerin suç şüphesinden haberdar olmasından iddianamenin kabulüne kadar geçen evre “soruşturma“, iddianamenin kabulünden hükmün kesinleşmesine kadar geçen evre “kovuşturma” olarak adlandırılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler