İBB Meclisi su fiyatlarında indirim sağlayan kararı kabul etti

İBB Meclisi su fiyatlarında indirim sağlayan kararı kabul etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, su fiyatlarında konutlarda yüzde 46'ya varan, iş yerlerinde yüzde 10 indirim sağlayan kararı kabul etti.

İBB Meclisi'nde Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaadi olan 20 metreküpe kadar yüzde 40 indirim tartışmalı olarak geçti.

Binali Yıldırım'ın vaadi olduğu iddia edilen su indirimi yüzde 46'ya varan oranda yapıldı. Yeni düzenleme ile her ay enflasyon oranında otomatik zam yönteminden de vazgeçildi.

Yeni indirimle birlikte 6 kişilik bir ailenin 103 tl olan faturası 60 liraya düşmüş oldu. Bu rakamlar Kasım ayında yapılacak İSKİ Genel kuruluna kadar geçerli olacak.

TALİMATLARI İMAMOĞLU VERMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 3 Mayıs 2019 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı'na gönderdiği talimatta aylık öğrenci kartı bedelinin 85 TL'den 50 TL'ye düşürülmesi, 0-4 yaş arası çocuklu anneler için ücretsiz taşıma kartı, 0-12 yaş arası çocuklar için ücretsiz yolculuk hakkı, dini-milli-resmi bayram günlerinde toplu taşımanın ücretsiz olması konularında çalışma yapılmasını istemişti. Su indirimi için de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 3 Mayıs 2019 günü İSKİ Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda konutlarda tüketilen suyun ilk 20 metreküpünde yüzde 40 oranında indirime gidilmesi yönünde maliyet birim fiyatlarının tespit edilerek gerekli çalışmaların yapılması İSKİ Yönetim Kurulu gündemine sunulması talimatı verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler