İBB Meclisi karar aldı: Türkiye'nin ilk Atatürk heykeli korunacak

İBB Meclisi karar aldı: Türkiye'nin ilk Atatürk heykeli korunacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Sarayburnu'nda bulunan 3 Ekim 1926'da Avusturyalı heykeltraş Heinrich Krippel tarafından yapılan ilk Atatürk anıt heykelinin 'arkeolojik-tarihi sanat değeri olan anıt eser' olarak tescillenmesine oybirliğiyle kara

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, İBB Meclisi toplantısında önceki gün Sarayburnu'ndaki Atatürk anıtının durumuna ilişkin teklif gündeme geldi.

Teklifte, İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun 2018 tarihli kararı ile anıtın 'korunması gerekli, tescilli arkeolojik-tarihi sanat değeri olan anıt eser yapı' olarak tescil edildiği anımsatıldı.

Anıtın tescilinin planlara işlenmesine ilişkin Fatih Belediye Meclisi’nin 5 Eylül 2019’da karar aldığı anımsatılan teklifte anıtın yer aldığı parselin imar planlarındaki 'parklar ve dinlenme alanI' fonksiyonuna, kurul kararı doğrultusunda tescil taraması eklenmesi istendi.

İBB Meclisi karar aldı: Türkiye'nin ilk Atatürk heykeli korunacak ...

Karar oybirliği ile kabul edildi. İBB ve Fatih Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Kazım Akşahin karar için tüm meclise teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler