Hüseyin Aydın, Turkcell yönetiminde

Hüseyin Aydın, Turkcell yönetiminde

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aydın, görevinden istifaen ayrılan Hasan Tuvan Yalım'ın yerine Turkcell Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi

Turkcell (TCELL) üst yönetiminde önemli bir değişiklik yaşandı. Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, şirket Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Tuvan Yalım'ın görevinden istifa ettiği, Yalım'dan boşalan üyeliğe ise Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aydın'ın atanmasına karar verildiği kaydedildi.

Hüseyin Aydın aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütüyor.

Açıklamada ayrıca, Ahmet Akşa, Atilla Koç ve Mehmet Hilmi Güler'in bağımsız Yönetim Kurulu üyeliklerinin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yazısı uyarınca devam ettiği ifade edildi.

Hüseyin Aydın kimdir?

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi'nden 1981 yılında mezun oldu. Meslek hayatına Bankamızda Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Aydın, 27.03.2003 tarihine kadar Bankamızın çeşitli birimlerde yöneticilik görevlerinde bulundu. Daha sonra yürüttüğü Halk Bankası Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği, Pamukbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerinin ardından, 31.05.2005-14.07.2011 tarihleri arasında Halk Bankası'nda Genel Müdür olarak görev yaptı. 15.07.2011 tarihi itibarıyla Bankamız Genel Müdürü olarak göreve başlayan Aydın, ayrıca Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler