Hulusi Akar Pentagon’da Kimle Görüştü O İddiaya Yanıt Verdi: Söz Konusu Görüşmelerin Tutanakları...

Hulusi Akar Pentagon’da Kimle Görüştü O İddiaya Yanıt Verdi: Söz Konusu Görüşmelerin Tutanakları...

CHP Washington temsilcisi Yurter Özcan Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programına konuk olmuş ve dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Özcan, 31 Mart’tan sonra Berat Albayrak ve Hulusi Akar’ın bulunduğu Türk heyetinin ABD’ye gittiğini, görüşmeden sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ABD Savunma Bakanlığı'na vekalet eden Patrick Shanahan’la baş başa görüştüğünü belirtmişti.

Görüşmenin teamüllere aykırı şekilde gerçekleştiğini belirten Özcan şu soruları yöneltmişti.

Heyetlerle olan görüşmeden sonra bizatihi sn. Akar’ın talebi ve isteği üzerine Amerikan muhatabı Shanahan’la birebir bir görüşmesi oldu mu? O görüşmede yanlarına ne için hiç kimsenin alınmamasını özellikle Hulusi Akar istedi?

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN YANIT

Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir yanıt gelirken, Ayşenur Arslan da yanıtı, canlı yayında okudu.

Bakanlık söz konusu iddialar için açıklama yapmayı zaruri gördüklerini ifade ederken, Özcan'ın iddialarını ise yalanladı. Açıklamada, "Bütün görüşmelerin tutanakları devlet kayıtlarında mevcuttur.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

ABD Savunma eski bakan vekili Shanahan’la yapılan görüşmelerin tamamı, telefon görüşmeleri de olmak üzere, heyetlerarası olarak yapılmıştır. Söz konusu bütün görüşmelerin tutanakları devlet kayıtlarında mevcuttur.

Ayrıca Türkiye’nin savunma ve güvenliği ile ilgili konuların pazarlık konusu yapılması ve SGD, YPG, PKK terör örgütüyle Türkiye’nin teması asla söz konusu olmamıştır.

SDG YPG terör örgütünün Türkiye’nin muhatabı olmaması sebebiyle bu terör örgütüyle herhangi bir mutabakata varılması da düşünülemez.

İDDİALARININ ARKASINDA

Yurter Özcan ise, iddialarının arkasında olduğunu dile getirirken, Hulusi Akar'ın heyetlerarası görüşmeler sonrasında ABD'li muhatabı ile birebir ayrı bir görüşme talep ederek bunu gerçekleştirdiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler