Hükümet 2019'un İlk 6 Ayı İçin Yüzde 5, İkinci Altı Ayı İçin Yüzde 4 Zam Teklif Etti

Hükümet 2019'un İlk 6 Ayı İçin Yüzde 5, İkinci Altı Ayı İçin Yüzde 4 Zam Teklif Etti

Kamuda 200 bin işçinin 2019-2020’deki ücret zammının belirleneceği Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin teklifi belli oldu. Hükümet 2019’un ilk 6 ayı için yüzde 5, ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam teklif etti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay konu hakkında yaptığı açıklamada “3 bin 500 TL’den az alanlar için 60 TL zam teklif edildi. Enflasyonun yüzde 17 olduğu yerde bize yüzde 5 teklif ediyorlar. Bu teklifin kabul edilebilir bir tarafı yok” açıklamasını yaptı.

ARZUMUZ BU İŞİN MASADA BİTMESİ

İki senede elektriğe ortalama yüzde 50, çaya, şekere, tüpe yüzde 40, yüzde 35 civarında zam yapıldığını hatırlatan Ergün Atalay, “Bizim Ocak ayında 3 bin 400 lira net maaş alan bir işçimiz vergiden dolayı şu anda 3 bin 215 lira alıyor.

6 aylık bir zamanda 185 lira yalnız vergiden kaybımız var. Biz sıkıntılı insanların, dar gelirlilerin başkanıyız. Bu ülkede yeteri kadar sıkıntı, problem var. Arzumuz bu işin masada bitmesi.

YASALAR NE EMREDİYORSA YAPMAKLA MÜKELLEFİZ

Konuşulacak çok bir şey olmadığını söyleyen Başkan Atalay, “Maalesef kamuoyuna ve işçilere olumlu bir haber veremiyoruz. Sendikalarımızın süreçleri devam ediyor.

Zannediyorum 60 günlük süre var. Ne Türk-İş’in ne şahsımın grevle ilgili bir arzusu veya talebi yok. Ama kanunlar çerçevesinde yasalar sendikacılara ne emrediyorsa onu yapmakla mükellefiz. Bu teklifin kabul edilecek bir tarafı yok. Ben ve yönetim kabul etmediği sürece de kimsenin kabul edecek bir durumu yok.” açıklamasında bulundu.

TÜRK-İŞ NE TEKLİF ETMİŞTİ?

Hükümet ve Türk-İş yetkilileri arasındaki ilk görüşmede Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi’ne dair taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sunmuştu.

Türk-İş, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı talep etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler