HUKUKUN VE AHLAKIN ÜSTÜNLÜĞÜ

Sevgili okuyucularım,son yıllarda toplumun yüzde sekseninde sıkıntı olarak gördüğü yargının ve hukukun işleyişindeki adaletsizlik.
Sayın BAKANIMIZ ABDÜLHAMİT GÜL beyin açıklamaları,sayın CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN beyefendinin açıklamaları adalet konusundaki sıkıntılar için reform yapmak ile ilgili çalışma yapacaklarını bu konuda ilan ettiler.
Geçtiğimiz yıl yargıda yapılan birinci ve ikinci yargı reformları sanırım yeterli olmadıki milletimizden gelen yüksek tepkiler nedeniyle bu REFORM çalışmaları yapılıyor.
Aynı konulardan başımdan geçen büyük sıkıntıları ve travmaları hala yaşadığım için bu konuda çok duyarlıyım.
Hukukun üstünlüğü kaidesi söylememe gerek yok bir devleti ayakta tutan en önemli olgudur.
Hukuk adaletli uygulanmadığı müddetçe o devletin ayakta kalma şansı yoktur.
Hukuku bir silah olarak görmek ve kullanmak ülkeyi içerden parçalamanın en büyük argümanıdır.
Hukuka güvenin kalmadığı bir ülkede en sonunda ideolojilere veya organize şuç örgütlerine dayalı yapılar meydana çıkar buda ülkede iç savaş çıkmasının en büyük sebebi olur.
Güçsüz millet güçlünün karşısında hukuktan ve devletin kolluk gücü ile kendini korur.
Eğer zulm eden haksız güçlünün karşısında HUKUK ve KOLLUK yoksa o ülkede huzur olmaz,o ülkeyi yönetenlerin sonu felaket olur ülkede parçalanır.
ABD gizli servisleri tabiki işleri gereği 1980 li yıllarından itibaren IRAK’ta ilk yaptıkları hadise ülke yapısı içindeki tüm kurumlara sirayet ederek ,IRAK DEVLETİNİ ve onla birlikte yöneticilerini yavaş yavaş kendi istedikleri noktaya getirmek olmuştur.
IRAK DEVLETİ ile tüm işleri bittiğinde müslüman alemine göstere göstere bayram sabahı asmışlardır merhum SADDAM HÜSEYİNİ.
ADALET FETÖ,TİKO,APO,ERGENEKON gibi yapıların eline bırakılmayacak kadar önemlidir.
Çok komplike bir örgüt haline gelmiş olan FETÖ TERÖR yapılanması,benim kanaatim ülke tarihinin en büyük CASUSLUK örgütü.
Bunların yaptığı ERGENEKON,BALYOZ,ASKERİ. CASUSLUK davaları ve operasyonları tamamen bu yapıların içinceki FETÖ ‘cüleri ve FETÖ faliyetlerini gizlemiştir bu faliyetler içinde olan suçu olabilecek diğer kesimlerden yapılarıda STRATEJİK olarak gizlemiş hatta aklamıştır.
15 temmuz bunun bir tezahürü kalkışmadır,15 temmuzun içinden bir çok farklı yapıdan kişi çıkmıştır,15 temmuz 2016 kalkışmasının içinde hala asker,siyasetçi,istihbaratçı kimler var buzdağında bilinmemektedir.
ERGENEKON soruşturmalarında sulandırılmış tahkikatlar ve hukuksuz yargılamalar ERGENEKON diye bir örgütün olmadığını bu ülkede kanıtlamıştır.
Tüm NATO ülkelerinde olan STAY BEHEİND (geride kalanlar) yapısı var olduğu kabul edilip tasviye edilmişken bizdeki bu FETÖ kolu ile tatlı su SAZANI gibi ortadan kaybolmuştur.
Neden:
Çünkü gerçek adaleti sadece o adalet saraylarına girdiğimizde gördüğümüz gözü bağlı elinde terazisi olan Adalet ve Hukuk sağlar.
Ergenekon operasyonlarını takip eden biri olarak mesela şu örneği vereyim.İP partisi genel başkanı sayın DOĞU PERİNÇEK tutuklu yargılandığı davada devamlı mahkemeden eski MİT müsteşarı sayın ŞENKAL ATASAGUN beyefendinin mahkemeye gelmesini talep eden sayın PERİNÇEKİN bu isteğine dönemin BAŞBAKANLIĞI müsade etmemiştir.
Amerikada 1999 daha sonra 2000 li yıllarda NEWYORK ve WASHİNGTON eyalet savcıları iddaname hazırlayarak FBI ve CİA bürolarında arama yapmış ve FBI ,CİA yetkililerini gözaltına aldıktan sonra tutuklamıştır.
Hukuk herkesten üstün olursa adalet olur , BAĞIMSIZ HUKUK ve ADALET.
2018 yılında İSVİÇRE’de BERN bölge savcısı bazı faliyetlerden dolayı şunu söylemiştir,2.dünya harbinden beri İSVİÇRE’de böyle bir olay gelişmedi.
sayın ERKAN YILMAZ BÜYÜKKÖPRÜLÜ kitabını KIRMIZI KEDİ yayın evinden basmış,çok istediğim KIRMIZI KEDİ yayın evinden benimde şöyle kalınca bir kitabım basılsa.
Adımı ne olur hala 16 yaşındayız.
SAYGILARIMLA,
ALP TUFAN.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.