HUAWEI'NİN YENİ EKOSİSTEMİ HARMONY OS'İN KULLANICI SAYISI İKİ AYDA 70 MİLYONU GEÇTİ

HUAWEI'NİN YENİ EKOSİSTEMİ HARMONY OS'İN KULLANICI SAYISI İKİ AYDA 70 MİLYONU GEÇTİ

Huawei'nin yeni ekosistemi HarmonyOS rekora koşuyor. Ortaya çıkan son verilere göre iki ayda kullanıcı sayısı 70 milyonu aştı.

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, son yıllarda yaşanan yaptırımlardan dolayı ağır darbeler aldı. Şirketin küresel satışları epey etkilenirken, bunun başında gelen en önemli unsurlardan biri de Google lisanslarının iptal edilmesi oldu. Huawei’de tüm bu sorunları aşmak için Google’ın Android sistemine alternatif olarak kendi ekosistemini geliştirdi.

Huawei’nin yeni ekosistemi HarmonyOS, şimdiden Android işletim sisteminin yerini almaya başladı ve milyonlarca kullanıcıya da ulaştı. Henüz geçtiğimiz aylarda toplam kullanıcı sayısı 40 milyon olarak açıklanırken, bu rakam şimdi tekrar güncellendi.

Huawei, değişken diyafram açıklığı için çalışıyor. Şirket, bazı rakiplerinin kullandığı bu özellik için kolları sıvadı. İşte detaylar...

HarmonyOS kullanıcı sayısı 70 milyonu aştı

Geçmişe baktığımızda HarmonyOS 2.0 kullanıcı sayısı ilk haftada 10 milyon, 15 gün içerisinde 15 milyon, bir ayda 30 milyona kadar ulaştı. Şimdi ise Çinli üretici bu rakamın iki aydan kısa sürede 70 milyonu aştığını açıkladı.

Şu anda 100’e yakın Huawei ve Honor markalı telefonlar, tabletler ve diğer desteklenen cihazlar HarmonyOS 2.0 güncellemesine kademeler halinde kavuşmaya başladı. Bu modellerden bazıları resmi sürümü alırken, bazıları ise genel ve dahili test aşamasında kullanıcılara sunuluyor.

Huawei, önümüzdeki günlerde desteklenen modellerin kapsamını genişletecek. Şirket, eski akıllı telefonları P10 ve Mate 9 gibi modellere de yeni işletim sistemini ulaştıracak.

HarmonyOS 2.0, akıcı bir arayüz deneyimi sunuyor

Huawei’nin yeni ekosistemi HarmonyOS, gerek beta sürecinde gerek ise kararlı sürümde şaşırtıcı bir performans sergiliyor. Henüz daha çok yeni bir sistem olan HarmonyOS’un beş önemli etkeni var. Bunlar; kararlı ve sorunsuz çalışma, saf ve güvenli sistem, daha uzun pil ömrü, basit masaüstü kartları ve çoklu cihaz desteği.

Çinli üreticinin yeni işletim sistemi eğer belirlenen kullanıcı sayısına ulaşırsa ve şartları karşılarsa, diğer üreticiler tarafından da kullanılabilecek. Şu anda pek çok üretici tarafından takip edilen HarmonyOS, ilerleyen zamanda farklı akıllı telefonlara da gelebilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler