HOLLANDALI ESKİ SİYASETÇİ JORAM VAN KLAVEREN, İSLAM KARŞITI KİTAP YAZARKEN MÜSLÜMAN OLDU

HOLLANDALI ESKİ SİYASETÇİ JORAM VAN KLAVEREN, İSLAM KARŞITI KİTAP YAZARKEN MÜSLÜMAN OLDU

Hollanda'da, bir dönem aşırı sağcı Özgürlük Partisinde (PVV) milletvekili olan Joram van Klaveren, İslam karşıtı kitap yazarken Müslümanlığı seçti. Müslüman olduktan sonra ise gayrimüslimlerin İslam karşıtı düşüncelerini çürüten bir kitap çıkardı.

Hollanda basınında çıkan haberlere göre, eski siyasetçi 39 yaşındaki Klaveren, geçen yıl ekim ayında şehadet getirerek Müslüman oldu.

Eski siyasetçinin, Müslümanlık karşıtı kitap yazdığı süreçte yaptığı araştırmalar sırasında İslamiyet ile ilgili bakış açısı değişti.

İslamiyet'i seçen Klaveren, Müslüman olduktan sonra gayrimüslimlerin İslam karşıtı düşüncelerini çürüten bir kitap çıkardı.

2010-2017 yıllarında Hollanda Parlamentosunda milletvekili olan van Klaveren, 2014'te Özgürlük Partisinde (PVV) lideri Geert Wilders'in, Fas kökenliler için sarf ettiği ırkçı sözlerinden sonra partiden ayrılarak bağımsız milletvekili olmuştu. Wilders'in, ırkçı söylemlerinden ötürü yargılanma süreci devam ediyor.

Van Klaveren, ülkede 2017'de yapılan genel seçimlerde kendi kurduğu partiden aday olmuş fakat yeterli oy alamadığı için siyasete veda etmişti.

Bir dönem aşırı sağcı PVV partisinde olan Birlik Partisi lideri Arnoud Van Doorn da yaklaşık 6 yıl önce partiden ayrılarak Müslümanlığı seçmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya