Hodri İttifak

Bugün Türkiye Cumhuriyetinin idaresinin, halkın iradesine bırakılmasını kutluyoruz. Tam 98 yıl önce bugün, TBMM açılmış ve bu önemli olay Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak adlandırılıp, yarını yöneteceklere emanet edilmiş.

Son zamanlarda herkesin Türkiye’nin fabrika ayarlarına özlem duyduğu ve yine birçok kişinin Türkiye’de demokrasi adına değişik yaptırım ve uygulamalarda bulunduğu bugünlerde; Türkiye önemli bir dönüm noktasında… Zira 98 yıllık parlamenter sistem, yerini 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine bırakacak ve Türk Halkı yaklaşık 2 ay sonra bunun kararı için sandığa gidecek.

Tam da alternatiflerin arandığı bir seçim arifesinde ve aynı zamanda 23 Nisan’ın bir asırlık kuruluş yıldönümüne saatler kala siyasette önemli ve bir o kadar da büyük sürprizler ve ittifaklar gerçekleşiyor. Dün erken seçimde kimlerin kimlere hodri meydan diyebileceğinin hikayesini yazınca, ‘hodri ittifak’ diyebileceğimiz sürpriz gelişmeler oldu. Ve daha da bu sürpriz ve gelişmelerin bugün ve hatta bugünden sonra daha da devan edeceği görülüyor.

Peki neler nasıl oldu?

Aslında hala daha gizemini koruyan bir aday için tüm hazırlıklar.

Kim mi?

Abdullah Gül.

Yani kısa zamanda ‘ Gül’ gibi adayımız olacak. Tüm olanlar ve yaşadıklarımız, Abdullah Gül’ün önünü açmaya dönük manevralar.

İçinizden bazılarının buna ihtimal vermediğini biliyorum.

Zaten küçük bir pürüz hala mevcut. Ama o pürüz aşılırsa bu da şok etkisi ile artık gündemimize girecek.

Nitekim bugün CHP ve İYİ Parti arasında kurulan ve şimdilik adı ‘Cumhur ittifakı’na karşı ‘Millet ittifakı’ ve koalisyonu olarak değerlendirilen tüm bu çalışmalar, iddiaya göre Abdullah Gül’ün, ‘Aday olurum ama partiler üstü aday olurum’ demesi üzerine yapılıyor. Nitekim dün açıklanan CHP ve İYİ Parti birlikteliği için önceki gece Abdullah Gül de mesai yaptı. Rahmetli Necmettin Erbakan’ın yakın kurmaylarından Feytulllah Erbaş başta olmak üzere, Abdullah Gül ve İYİ Parti- CHP işbirliği için büyük çaba harcadılar. Haber kaynaklarımın aktardığına göre, önceki gece her aşamada Ankara’da olduğu iddia edilen Gül’e her şey danışıldı. O söz konusu küçük pürüzün giderilmesi halinde Abdullah Gül, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve hatta dolaylı olarak HDP’nin ortak adayı olacak.

GÜL GEÇİŞ DÖNEMİ CUMHURBAŞKANI MI OLACAK?

Söz konusu ‘milletin ittifakı koalisyonu’nun gerçekleşmesi halinde, Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve Temel Karamolluoğlu’nun Başkan yardımcısı olacağı, ancak her şeyden önemlisi Abdullah Gül’ün ‘geçiş dönemi Cumhurbaşkanı’ olacağı iddia ediliyor? Nereye mi geçiş? Parlamenter Sisteme! Yarın diğer detaylara devam edeceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.