Hindistan’dan Yükselen Dolara Çözüm : Kamu Üretimi

Hindistan’dan Yükselen Dolara Çözüm : Kamu Üretimi

Hindistan Ekonomi Bakanlığı’nda bugün düzenlenen toplantıda, dolar karşısında değeri düşen rupi için siyasi önlemler alındı.

Hindistan Ekonomi Bakanlığı’nda bugün düzenlenen toplantıda, dolar karşısında değeri düşen rupi için siyasi önlemler alındı. Modi, hükümet kurumlarını ve üretimlerini güçlendirme yoluna gitti. 

Modi,'Yurtiçi Üretim Yüzde Üç Artacak'

Başbakan Narenda Modi, Ekonomi Bakanlığı’nda yapılan toplantıda konu üzerine detaylı bir sunum yaptı. 'Devam eden mali yılda, yurtiçi üretimi yüzde üç arttıracaklarının ’ sözünü verdi. 

Uzun toplantının ardından hükümet yetkilisi, NPA sorununun tam anlamıyla üstesinden geldiklerini belirtti.Bankalarda, kar getirmeyen birikmiş paraların, artık dolaşıma girdiğini belirtti. 

Rupee ( rupi ), önceki gün dolar karşısında en düşük değerine ulaştığından toplantının yapılış amacının ‘ Düşen Rupi’ye Karşı Alınacak Önlemler ’ olduğu biliniyordu. Özel sektör yöntemiyle mi, hükümet yöntemiyle mi sorunların çözüleceği ise merak konusuydu. Modi’nin genel seçim arefesinde, güç göstermesi gerektiği, dolar yükselmesi sonucu halktaki ‘ Amerikan karşıtlığını ’ kullanacağı analistlerin değerlendirmeleri arasındaydı.

'Ülkede Büyük Şirketler Kamuya Ait'

Bir siyasetçi, ‘ Ülkedeki büyük şirketlerin hükümete ait olması, Modi’ye Hindistan’ı yeniden ayağa kaldırmaya ve ‘ mali yıldaki hedeflerini tutturmak için önlemler almasında ’ yardımcı oldu. Ancak, hükümet vergilerinin halkta şüpheye yol açmaması gerekir, üretime ağırlık verilerek yüksek ve dolaylı vergilerden vazgeçilmeli ’ sözlerini kullandı. 

Hindistan hükümeti görevlisi toplantı hakkında, ‘ Hükümet, ekonomik dengeyi sağlamak için gerekli önlemleri aldı. Yapabileceğinin en iyisini yaptı. Özellikle ülkenin kurum ve kuruluşlarında ekonomik dengeyi sağlamaya yönelik gerekli önlemleri aldı. ’ açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika