Hindistan da 4,5 Milyar Dolarlık S-400 Alacak

Hindistan da 4,5 Milyar Dolarlık S-400 Alacak

Hindistan, '4,5 Milyar Dolar değerinde S-400 Hava Savunma Sistemi almayı planlıyoruz. Ancak, ABD yaptırım uygulamakla tehdit ediyor.' dedi.

Hindistan, 'Rusya'dan 5 adet S-400 Hava Savunma Sistemi almayı planlıyoruz.Bunun için 4,5 milyar dolar ödeme yapacağız.' açıklamasında bulundu. Trump, bu hamle üzerine, milyar dolarlık  S-400 alımının 'kritik işlem' sayılacağını, yaptırımlara tabi olma riski taşıdığını söyledi.

Hindistan hükümet yetkilisi, 'Trump, Perşembe günü Çin Ekipman Geliştirme Bakanlığı'na ve direktörü Li Shangfu'ya Rus Sukhoi Su-35 savaş jet uçağı ve S-400 Hava Savunma Sistemi aldığı için yaptırım uyguladı.Çin'in bu alımı 'kritik işlem' sayıldı.' Hindistan,bu emsal yaptırım kararının kendi S-400 alımı planını önlemek için alındığından endişeli. 

Rusya, Diğer Ülkelerin Savunma Sistemlerini Güçlendirmesin''

Açıklama yapan ABD yetkilisi ise, 'Hiçbir ülkenin savunma yeterliliklerini hedef almadık.Türkiye'ye de S-400 alımında aynı yaptırımları uygulamıştık.Amacımız, Rusya'nın kötü niyetli fiillerine tepkidir. Bu fiillerin bedeli olmalıydı.' dedi.

New Delhi-ABD ikili görüşmesinde ise konuya açıklık getiren ABD Savunma Bakanı Mattis, 'Hindistan'ın S-400 alımını engellemek gibi bir amacımız yoktu . Biz, Hindistan ile sürekli müttefikiz.' dedi. 

Hindistan basını ise, 'S-400 alımı savunma sistemimiz için çok önemli .Pokhran Tatbikatlarında denemesini yaptığımız S-400'leri almaktan kaçınmamalıyız. ABD yaptırımları bize geri adım artırmamalı.' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika