Hilmi Saral'dan terörist suçlamasına belgelerle cevap

Hilmi Saral'dan terörist suçlamasına belgelerle cevap

CHP Of Belediye Başkan Adayı Hilmi Saral kendisine yönelik suçlamalara YouTube aracılığıyla cevap verdi.

Ngazete Haber Merkezi

CHP Of Belediye Başkan Adayı Hilmi Saral kendisine yönelik suçlamalara youtube aracılığıyla cevap verdi. Saral, "PKK'lılar benim evlatlarımdır" diyen Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten" ve A"KP Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, YPGli bir teröristin taziyesinde", AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu: “PKK terör örgütü değildir” sözlerine atıfta bulunarak sordu: Şimdi kim terörist?

Hilmi Saral daha önce yaptığı "Efendim, CHP vekili PKK'lıların cenazesine gitmiş. Sadece sevdiğiniz komşularınızın cenazesine gitmiyorsunuz ki herkesinkine gidiyorsunuz, o insani bir durum" açıklaması nedeniyle hakkında karalama kampanyası düzenlendi. 

CHP Of Belediye Başkan Adayı Hilmi Saral kendisine yönelik suçlamalara youtube aracılığıyla cevap verdi.

Hilmi Saral'ın konuyla ilgili açıklamarı şöyle: 

" Dün katılmış olduğum bir televizyon programında sokakta karşılaşmış olduğumuz “CHP neden HDP ile işbirliği yapıyor?” sorusuna cevap verirken, böyle bir şeyin olmadığını HDP ile geçmişten bugüne kadar Oslo’dan, İmralı’dan, Dolmabahçe Sarayı’ndan, Diyarbakır Meydanın’dan, Çadır Mahkemelerinden ve dahi Kandil'den alınıp Kobani'ye götürülen teröristlere Gaziantep'te Baklava, Lahmacun ısmarlanmasından bahsetmiş, iş birliğinin ancak böyle olabileceğine değinmiş. Arkasından da en son, okullarda çocuklarımıza okutulan Andımızın tekrar okutulması için İyi parti milletvekillerinin vermiş olduğu önergenin reddedilmiş olmasını, bu reddin de AKP ve HDP milletvekillerinin ortak oylarıyla yapıldığını anlatmıştım. 

Bunun arkasından da yine de sokakta efendim “CHP neden HDP ile işbirliği yapıyor?” sorusuna istinaden aynen şöyle demiştim: Sokakta üretilmiş dedikoduyla, Efendim CHP milletvekili cenazesine gitmiş bilmem ne PKK’lısının, gitmiş mi gitmemiş mi bilmem de o insani bir durumdur. Cenaze komşunuz öldüğünde sadece sevdiğiniz komşuların cenazesine gitmiyorsunuz ki bütün komşuların cenazesine gidiyorsunuz. Yani Komşuluk hukuku içerisinde değerlendirilmesi gereken bir konudur.  

"Bu arkadaşlar aynı şeyi söyleyebilirler mi?"

Ben teröristler neden öldürülüyor demiyorum, teröristlere göz yumun demiyorum, terörü lanetliyorum. Ama benim bu konuşmamdan bir şeyler cımbızlayıp siyasi rant çıkarmak isteyenlere şunları göstereyim: 

AKP Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, YPGli bir teröristin taziyesinde, şurada AKP Diyarbakır milletvekili Cuma İçten “PKK’lılar benim evladımdır” diyor. PKK’lılar benim düşmanımdır evladım değil. Benim düşmanım, onun değil. AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu: “PKK terör örgütü değildir” diyor. Ben terör örgütü diyorum ve her türlü terör örgünütünü de lanetliyorum. Bu arkadaşlar aynı şeyi söyleyebilirler mi? 

Zaten cümlemin başında diyorum ki “Sokakta üretilmiş dedikodu”.  

"Seçim vaatlerimden bir tanesi Of’ta ilk kurşun anıtı yapmaktır."

Of’u bilenler, Saral’ları bilenler, Hilmi’yi bilenler, bilirler ki bizim vatan sevgimiz onun bunun ödediği maaşla ölçülmez. Bizim vatan sevgimiz, Rus işgalinde Kalaba Domuz Deresinde başlamış Of direnişiyle ölçülür. “Kurtuluş Savaşı’nı Oflular başlattı” diye iddiam var benim.  O nedenle benim seçim vaatlerimden bir tanesi Of’ta ilk kurşun anıtı yapmaktır.  

Kimse öküz altında buzağı aramasın, kimse benim vatanseverliğimi tartışmasın. Herkes işine baksın! "

 

Hilmi Saral'ın hakkındaki suçlamalara cevap verdiği videoyu buradan izleyebilirsiniz: 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler