HDP’Lİ KAYA, MECLİS PERSONELİNİN MAAŞ VE ÖZLÜK HAKLARINI ŞENTOP'A SORDU

HDP’Lİ KAYA, MECLİS PERSONELİNİN MAAŞ VE ÖZLÜK HAKLARINI ŞENTOP'A SORDU

HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, Meclis personelinin maaş ve özlük haklarında eksiklikler olduğunu belirterek TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Dilşat Canbaz Kaya, Meclis'te çalışan personelin maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sundu. Eşit işe eşit ücret anlayışının olmadığı, aynı işi yapan personeller arasında üç bin liraya varan ücret farklarının olduğunu vurgulayan Kaya, adaletsizliğin Meclis’te başladığını savundu.

“ÜÇ BİN LİRAYA VARAN EŞİTSİZLİK”

TBMM personelleri arasında aynı işi yapmalarına rağmen farklı statüde çalışan emekçilerin bulunduğunu vurgulayan Kaya, TBMM Başkanı Şentop’a yönelttiği önergesinde, Meclis bünyesinde kaç farklı statüde personel çalıştığı ve personellerin ücretlendirme sisteminin neye dayandığını sordu.

Aynı hukuki statüde olması ve aynı işi yapıyor olmalarına rağmen özellikle 4/D’li çalışanlar arasında üç bin lirayı bulan ücret eşitsizliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, eşitsizliğin yalnızca ücret farkı ile kalmadığını, taşerondan sürekli işçi statüsüne geçirilen işçiler ile aynı işi yapan kadrolu ve 4/B'li olan işçiler arasında da ciddi bir maaş farkının yanı sıra yemek, ulaşım, kıyafet gibi konularda da eşitsizlik söz konusu olduğunu belirtti.

“FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ ÖDENMİYOR”

Kaya, önergesini TBMM Başkanı Şentop’u sosyal medya hesabından etiketleyerek şu notla paylaştı:

Özellikle 4/A statüsünde çalışan meclis personellerinin fazla mesai ücretleri önceden yıllık izin olarak geri dönüyordu, şimdi ise devamlı olarak nöbet usulü ile fazla mesai yaptırılan personelin yalnızca 600 TL’ye kadar fazla mesai ücretleri ödeniyor. Genel Kurul’un sabahlara kadar çalıştığı günlerde nöbet tutan emekçilerin fazla mesai ücretleri tam ve vaktinde ödenmelidir.”

“ADALETSİZLİK BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİ”

Önergesinde mevcut eşitsizliğin giderilmesi adına bir çalışmanın olup olmadığını da soran Kaya, “Bir an evvel eşit işe eşit ücret anlayışı ile hukuki statüsü fark etmeksizin TBMM bünyesinde çalışan tüm personellerin aynı işi yapan en yüksek ücrete göre eşitlenmesi gerekmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler