HDP'den İstanbul Kararı

HDP'den İstanbul Kararı

HDP Merkez Yürütme Kurulu, CHP'nin Adayı Ekrem İmamoğlu destekleme kararı almasına rağmen Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'den dikkat çeken açıklama geldi.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, İstanbul seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Taşçıer, "İstanbul seçimlerin tekrarlanması ve Öcalan'ın avukatlarının açıklaması aynı güne denk gelmesini tesadüf olarak gören de var, HDP AK Parti ile anlaştı, Kürtler seçimde AK Parti'ye oy verecek diyenler de oldu. Hangisi doğru?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

İstanbul'u kazanmak istiyorsan...

Kürtler çok politik bir halk. Seçimlerde Kürtler batı illerinde aday çıkarmayarak, bir çok büyükşehir belediyesi AK Parti'ye kaybettirdi.

Dolayısıyla Kürtlerin oyu olmadan hiç kimse bir seçimi tek başına kazanamaz. Ankara, Antalya, Adana, Mersin, İzmir ve İstanbul. Hele hele İstanbul'u kazanmak istiyorsan, Kürtlerin oylarını almak zorundasın.

Kürtlerin oyu çantada keklik değil. Kim Kürt sorununun çözümü için adım atarsa Kürtler ona oy verebilir.

AK Parti adım atacaksa AK Parti'ye verir. AK Parti adım atmaz, CHP samimi bir şekilde Kürtlere yaklaşırsa CHP'ye verir.

İstanbul'da bir milyon 100 bin üzerinde HDP'ye oy veren Kürtler var. Bunun dışında geçmiş seçimlerde AK Parti'ye oy veren 300 bine yakın Kürt vardı.

Bunlar da 31 Mart seçimlerinde AK Parti'ye oy vermedi. Yani sandığa gitmedi. Niye bu seçimde AK Parti'ye oy vermedi? Çünkü AK Parti'nin dili yapıcı değil, Kürtleri dışlayan, ötekileştiren bir dildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler