Hazine ve Maliye Bakanlığı İstanbul'a mı taşınıyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı İstanbul'a mı taşınıyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ait bazı birimlerin Ankara'dan İstanbul'a taşınacağı iddia edildi.

Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü ve Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde. İlerleyen günlerde daha fazla birimin taşınması da gündeme gelebilir. Habertürk’ün edindiği bilgilere göre, taşıma daha çok Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Hazine Müsteşarlığı’ndan gelen birimlerinde gerçekleştirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bazı birimlerini Ankara'dan İstanbul'a taşıyacağı iddia edildi. Reuters haber ajansının üç kaynağa dayandırdığı habere göre bu karar İstanbul'u bir finans merkezi yapmaya dönük adımlara destek olarak alındı.

Kaynaklara göre, ilk etapta Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü ve Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü taşınacak. 

Planlar doğrultusunda bakanlık bünyesindeki Sigortacılık Genel Müdürlüğü'nün de bakanlıktan ayrılarak kurumdan bağımsız bir denetim ve düzenleme otoritesine dönüştürüleceği iddia edildi.

BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) ve SPK (Sermaye Piyasaları Kurulu) gibi düzenleyici kurumlar ile bazı kamu bankaları da daha önce İstanbul'a taşınmıştı.

Konuya yakın bir kaynak, "Maliye Bakanlığı'ndan bu doğrultuda çalışması istendi. Konu istişare ediliyor. Amaç İstanbul'un bir finans merkezini olmasına destek vermek." dedi. Bir başka kaynak ise Reuters'a "Daha fazla birimin de taşınması için görüşmeler olabilir." dedi.

Habertürk’ün edindiği bilgilere göre, taşıma daha çok Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Hazine Müsteşarlığı’ndan gelen birimlerinde gerçekleştirilecek.

Eski Hazine Müsteşarlığı döneminde Sigorta Denetleme Kurulu ve Hazine Kontrolörleri Kurulu’nun bir bölümü İstanbul’a taşınmıştı. Bu iki kurulun kalan birimlerinin de İstanbul’a taşınması bekleniyor.

Devletin iç ve dış borç ödemelerini gerçekleştiren ve borçlanmasını yapan Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü’nün büyük kısmının taşınmasının gündemde olduğu bildirildi. Sigorta şirketlerinin merkezlerinin İstanbul’da olması nedeniyle Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nün taşınmasının da İstanbul Finans Merkezi’ne katkı sağlayacağı kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler