Hayvanları Koruma yasası jet hızıyla geçti

Hayvanları Koruma yasası jet hızıyla geçti

Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, dün gece jet hızıyla TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

 

Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, dün gece jet hızıyla TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklifle suç kapsamına alınan “hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak” fiili gelen tepkiler sonucu “hayvanlara cinsel saldırıda bulunmak veya tecavüz etmek” olarak değiştirildi. Belediyelere getirilen bakımevi kurma zorunluluğunun takvimi erkene çekildi.

Geçen hafta TBMM Başkanlığı’na sunulan; salı, çarşamba günleri Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, dün gece jet hızıyla TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

“CİNSEL İLİŞKİ”, “TECAVÜZ” OLARAK DEĞİŞTİ

TBMM Genel Kurul görüşmelerinde teklif metnindeki üç yerde değişiklik yapıldı. Komisyon görüşmelerinde muhalefet ile hayvan hakları savunucularının “hayvanın rızası mı var” diye sert şekilde karşı çıktığı “hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak” ibaresinde değişikliğe gidildi. Daha önce kabahat niteliğinde olan ve teklif ile suç kapsamına giren fiilin ismi “hayvanlara cinsel saldırıda bulunmak veya tecavüz etmek" olarak değiştirildi.

YUNUS PAKLARI 10 YIL İÇİNDE KAPANACAK

Kurulması yasaklanan kara ve su sirkleri ile yunus parklarına ilişkin de değişikliğe gidildi. Önerge ile var olan kara ve su sirkleri ile yunus pakları 10 yıl içinde faaliyetlerine son verecek.

BELEDİYELERİN BAKIMEVİ KURMA TARİHİ ERKENE ÇEKİLDİ

Belediyelere getirilen bakımevi kurma zorunluluğunun tarihleri de erkene çekildi. Verilen önerge ile büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yetmiş beş bini aşan belediyeler, 31 Aralık 2022’ye kadar; diğer belediyeler de 31 Aralık 2024’e kadar hayvan bakımevlerini kuracak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler