HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ’TAN CEM YILMAZ’A HODRİ MEYDAN!

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ’TAN CEM YILMAZ’A HODRİ MEYDAN!

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ’TAN CEM YILMAZ’A HODRİ MEYDAN! ‘CEM YILMAZ DUA ETSİN BEN SİYASET YAPIYORUM. YOKSA UZUN SÜRE TATİLE ÇIKABİLİRDİ’

Kurduğu YOUTUBE kanalında yaptığı ‘BAŞKAN KAFASI’ programları ile siyasete güler yüz getiren , burada esprilerle ve kendine özgü hicivlerle gündemdeki konuları değerlendiren Lütfü Savaş’ın videoları izlenme rekorları kırıyor…

Özellikle gençler ve kadınların yakından takip ettiği videolara son zamanlarda Hatay’ın yöresel tatlı tariflerini uygulamalı olarak yapıp , tarifler üzerinden de siyasi mesajlar ile nasihatlerde bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, performansıyla profesyonel stand-up yapanlara taş çıkartıyor. Savaş,  bu nedenle de  ‘Cem Yılmaz dua etsin ben siyaset yapıyorum. Yoksa uzun süre tatile çıkabilirdi’ diyor.

NGazete olarak Z kuşağına ulaşmak üzere yola çıktığı Youtube kanalı ve doğuştan yeteneği olduğu videolarından belli olan Lütfü Savaş ile Başkan Kafası programlarını ve siyasetin çatık kaşını konuştuk.

whatsapp-image-2020-06-28-at-01-11-30.jpeg

İşte o röportaj:

Nuray Başaran (NB): Neden bu videoları hazırlıyorsunuz?

Lütfü Savaş (LS): Z kuşağındaki insanlara ulaşabilmek için yapıyoruz. Çünkü Z kuşağı apolitik ve siyasi tartışmalardan hoşlanmayan, dünyaya entegre olmuş bir kuşak. Bu kuşağı anlayabilmek için de onlarla diyaloğa girmek lazım. Bu videolarla birlikte hem onlarla diyalog içinde oluyoruz, soru- cevap kısmında hem de internet ortamında Zoom üzerinden onların fikirlerini alıyoruz. Amacımız hem gençlerin fikirlerine ulaşmak hem de onlardan yararlanmak.

NB: Videolarda hiç zorlanmış gibi görünmüyorsunuz, doğaçlama ve çok güzel olmuş.

LS:  Ben hayatı ciddiye alan ama eğlenceli de yaşamaya çalışan bir insanım. 

NB: Geri dönüşler nasıl?

LS: Öğrencileri seviyorum, öğrenciler hep anlaşılmak istiyor. Biz de onlara hep nasihat ediyoruz büyükler olarak. Ancak onlar bunlardan hoşlanmıyor. Onlar fikirlerinin değerlendirilmesinden hoşlanıyor. Biz de gençlere hem internet ortamında, -inşallah koronavirüs pandemisinin sonrasında da- yüz yüze, gruplar halinde birer saat sohbet edip fikirlerini alacağız. Dünyanın gelişimine olan entegrasyonlarını ve bizim yaptıklarımızı nasıl gördüklerini konuşacağız.

NB: Başkan Kafası programı ne zaman başladı ve kaç tane program çekildi?

LS: 8 tane program çektik bugüne kadar, kış aylarında başladık çekimlere. Kadınlara gelmişken, kadınlar çocuklarının izledikleri şeyleri seyrediyorlar. İkinci olarak ise bir şeyler öğrenebilecekleri videoları tercih ediyorlar. Yemek programlarını tercih ettiklerini biliyoruz. Bugün helva yaptım programda mesela. Ben aslında kebap da yapabiliyorum, künefe yapabiliyorum. Öğrenciyken de güzel ev yemekleri yapardım. Siyasete girdikten sonra çok evde yemek yapma şansımız olmadı. Hanım da Eskişehirli ama Hatay yemeklerini de güzel yapıyor. Hanımlar için de yemek videoları yapıyoruz.
Ama ‘Başkan Kafası’ çok enteresan, insanlar bizi gerçek hayatta da görsünler diye, yani hep fotoğraflardaki gibi ciddi, sert görünümlü, sürekli kaş çatan siyasetçiler olmadığımızı, bizim de bir ailemizin olduğunu, eşimizin dostumuzun olduğunu, özel hayatımızda sosyal bir insan olduğumuzu, zaman zaman insanları güldürebileceğimizi gösteriyoruz.

NB: Orada uzaya seyahatten tutun da , ABD’de Trump’ın durumuna kadar bir sürü ciddi konuyu da esprili bir şekilde yorumluyorsunuz.

LS: Şimdi şöyle bir şey o. İnsanlar genel olarak eleştiriye kapalı, özellikle gençler ve kadınlar bu konuda irite olabiliyor. Ama mizahla bu durumu da anlatabilirsiniz. İlla stand-up yapmanıza gerek yok. Biz gündemi değerlendirip, yarı mizah yarı ciddi yolla izleyenlere aktarmaya çalışıyoruz. Bir de tabi herkesle direk temas etme şansınız yok. İnsanlar sizi ne kadar görüyorsa o kadar tanıyor, yani internetteki görünüm o yüzden önemli. 

SİYASETİN ARTIK ÇATIK KAŞTAN KURTULMASI LAZIM

NB: Siyasetin çatık kaşına da gülümseme getiriyorsunuz.

LS: Siyasetin çatık kaştan artık kurtulması lazım. 

NB: Son zamanlarda siyasi ortam çok gergin.

LS: Eskiden beri hep gerginlik var. Gerginlik gittikçe daha potansiyalize oluyor. O yüzden gençler ve kadınlar siyasetten kaçıyor, uzaklaşıyor. Dinlese dinlese orta yaş ve üzeri erkekler siyasi tartışmaları dinliyor. O zaman biz ulaşmak istediğimiz kitleye ulaşamıyoruz. Ulaşmamız gereken kitlenin üçte birine ulaşabiliyoruz. Bu bir siyasetçi için zaman kaybı ve emeğe yeterli önemi vermemiş gibi görünüyor. Siyasette kavgayı başlattığınız an üçte ikilik kitleyi kaybediyorsunuz.

NB: Partide nasıl karşılandı bu hareket?

LS: Arkadaşlarımız izlediler ve beğendiler. Çünkü olayda politika yok, olayda gerçekler var ve bu gerçeklerle yüzleşme var. Yani gerçekliklerle yüzleşirken içine biraz mizah katıyorsunuz, ince zeka katıyorsunuz. Onu da sadece mizahı anlayanlar izliyor zaten. Mizahı ve ince zekayı anlamazlarsa da yapacak bir şey yok. 

NB: Belki her belediyenin bir kanalı var ama onlar biraz daha icraatın içinden yapıyorlar. Siz farklı bir yol açtınız bu alanda. 

LS: Ben icraatin içinden pek yapmam ama son zamanlarda böyle hikaye yazanlar var. ‘Başkan ne yaptı ?’ gibi sorular sorulunca toplum içerisinde, ben mesela yaptığım işlerin yüzde 97’sini açmamıştım. Hatta çalışan çocuklar da kızıyordu bana. O zaman bu hikaye yazanlar doğru yazsınlar diye her pazartesi ve cuma açılış yapıyoruz. 
Çok iş yaptık ama açılışını yapmadık. Mesela buranın açılışını yapmadık, mesela spor kompleksinin açılışını yapmadık, İskenderun’da 2500 metrelik battı -çıktı yaptık açılışını yapmadık. 24 köprü yapıldı bugüne kadar büyükşehirde, bunların dördüne beşine açılış yaptık. Ben hoşlanmıyorum böyle gösteriş gibi algılıyorum. Ancak bundan böyle oyunu kuralına göre oynayacağız ve açılışlar yapıyoruz. Ama mizahla daha fazla insana ulaşıyorsunuz, o zaman sizi daha rahat tanıyor insanlar, daha rahat yaklaşıyor. Amacımız bizi tanımaları değil mi?

NB: Videolarınızı inceledim. Stand up’çılara rakip olabilirsiniz.

LS: Cem yılmaz dua etsin ben siyasetçilik yapıyorum. Yoksa uzun süre bir tatile çıkabilirdi.

NB: Katılıyorum size . Videoları da izleyince iddialı konuşmanızı normal karşılıyorum. Peki teşekkürler.

İşte o videolardan bazıları:

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler