HANÇER BİRLİĞİ…

Sevgili okuyucularım,iyi bir pazar günü geçirmenizi dilerim.

Bugün size yirmi beş yıl evvel olan eski Yugoslavya’da yaşanan SREBRENİTSA katliamının yıl dönümü nedeni ile bir yazı kaleme almak istedim tarihi bir konudan hadiseleri ele alarak.

Bu konu 2006 yılında Kanal D televizyonunda SAĞIR ODA adlı dizide işlendi.

Hançer birliği 13. SS WAFEN dağ tümeni.

Bu tümenin özelliği eski Yugoslavya da 2. DÜNYA HARBİ esnasında BOSNALI Müslümanlar ve HIRVAT Katolikler ile kurulmuş ALMAN NAZİ tümeni.

Naziler o dönemde yandaş olarak anlaştıkları BOSNALI ve HIRVAT gönüllülerden oluşan NAZİ sempatizanları ile oluşturdukları askeri bir birlik.

Bunun bir benzerini içinde Ukraynalılar,kırım tatarları ve Ermenilerin olduğu ODESSA tümeni var NAZİ Almanyası tarafından oluşturulmuş.

Özellikle HANÇER BİRLİĞİ komutanlarından olup PARTİZANLARA karşı yenildikten sonra ülkemize yerleşen yakın zamanda hayata gözlerini yuman,eski ADALET PARTİSİ milletvekili iş adamı MURAT BAYRAK beyi aynı mahallede oturduğumuzdan dolayı yakın tanıdım.

Çok enteresan, bir kişilik olup bir çok hadise yedi sayesinde canlı şahit olup yaşayarak öğrendim.

Hakkında çok iddialar vardır,anlatmaya kalksam sayfalar yetmez ama çok şeye şahit olduk bir tanesini anlatacağım sadece.

Kendisini özellikle 1975 yılından sonra muhafazakar  dindar olarak ailesi ile birlikte tanımaya başladık,bunu mahallemizde ciddi anlamda yaşayarak anlıyorduk.

Hançer birliğinin kurucusu da NAZİLERLE yakın işbirliği içinde olan KUDÜS MÜFTÜSÜ EMİN EL HÜSENİYDİ.
Bir gece yıl 1977 senesi o yıl merhum ÜZEYİR GARİH beyde merhum MURAT BAYRAK beyin aynı hizasında muhteşem bir malikane yaptırmıştı.

Merhum BAYRAK beyin köşkünün önüne birkaç bin kişilik SOL tandaslı gösterici gelmişti.

Akşam saatleri, hemen kendisinin yetiştirdiği özel güvenlik elemanları köşkte güvenliği en üst düzeye çıkardılar ve üçüncü kattaki büyük PROJEKTÖRLER yandı ve merhum BAYRAK balkona çıkarak o müthiş hareketini yaptı.

Slogan atan sol tandaslı göstericilere parmağını sallayarak hepinize göstereceğiz  pis komünistler diyerek binlerce kişiyi elini kolunu sallayarak tehdit etti.

O zaman o görüntü içimize o kadar işledi ki arkadaşlarla aramızda taklidini yaparak birbirimize parmağımızı sallayarak taklidini yapar şakalaşırdık.

Sonraki yıllarda kırım tatarlarından NAZİ ordularında savaşmış ODESSA tümeninde görev almış bazı kişiliklerle tanışmıştım,onlar artık AMERİKAN vatandaşı olmuştu,ikinci dünya harbindeki anılarını anlatırlardı.

Geçenlerde RUSYA’da bazı belgeler açıklandı NAZİLERLE beraber savaşmış ERMENİ NAZİ ALAYININ yazılı matbuat ve fotoğrafları.

Hatta RUSYA FEDERASYONU BAŞKANI sayın VLADİMİR V. PUTİN yeni bir çıkış yaparak İKİNCİ DÜNYA harbi ile ilgili SOVYET arşivlerinin açılabileceği ve bunun dünyada çok başka gerçekleri ortaya çıkaracağı imaında bulundu.

Biliyoruz ki sayın BAŞKAN PUTİN KGB görev aldığında çok iyi bir ALMAN filolojisi eğitimi almış ve DOĞU ALMANYA’ da görevli iken STASİ(DOĞU ALMAN İSTİHBARAT SERVİSİ) beş yıl danışman olarak hizmet etmişti.

Buraya kadar gelmemin sebebi yazımda şuydu YUGOSLAV halkları ile konuştuğumuzda  bir gün bir iç savaşın çıkacağı ve halkların birbirlerine böyle acımasızca katliam yapacaklarını aklından geçirmediklerini söylerler.

Anlatılacak çok şey var unutmamanızı istediğim okuyucularım olarak şu.
NAZİZİM gibi örgütler yok olmaz sadece ortakları çıkarları stratejileri değişir.

İkinci dünya harbindeki yapılanma evrilir,düşmanı olduğu yapılarla iç içe girer hedefleri ve stratejileri farklı konuma gelir.

Merhum ALİYE İZZET BEGOVİÇ beyin dediklerini unutmayın,bizi parçaladılar sırada siz varsınız.

Onun içinde uyumamak en önemlisi İÇ ve DIŞ düşman tehdidini iyi öğrenmek gibi toplumdaki ve dünyadaki önemli hareketlere çok dikkat etmek gerekli.

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.