Haluk Pekşen genel başkanlık mesajını Tv'de açıkladı

Haluk Pekşen genel başkanlık mesajını Tv'de açıkladı

CHP PM Üyesi Av. Haluk Pekşen, Genel Başkan adaylığı ile ilgili Ulusal Kanal'a özel açıklamalarda bulundu.


Pekşen, Genel Başkanlık için adının geçmesinin onur verici bir durum olduğunu belirterek, "Yurttaşlarımız sürekli arıyor, örgüt içinden de sürekli bir görev hatırlatması yapılıyor. Ama ben bu anlamda bir çalışma yürütmedim. Parti örgütüyle ve delegelerle böyle bir çalışmam olmadı.Siyasete bakış biçimim biraz farklı. Hep bu doğruları söylemeye devam ettim yine söylemeye devam edeceğim. Türkiye'de siyasetin başarısı ancak bir kadro ile mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.

Haluk Pekşen sözlerini şöyle sürdürdü:

Siyasi tarihi özetlersek, Menderes bir kadro hareketi olarak geldi, yeni iddialar ortaya koydular ve yeni kadro hareketiydi. Ecevit'te bir kadro hareketiydi ve büyük başarılar ortaya koydu. Özal da bir kadro hareketiydi. Nitekim AKP'de bir kadro hareketiydi yeni şeyler söylediler.

CHP'de bireysel heyecanlar değil de bir kadro hareketi olursa, 21. yüzyılın siyasi tarihinde söz söyleyebilecek donanımda birikimde bir kadro oluşturulabilirse o zaman doğru olan yapılıyor demektir.

CHP kurultayının genel başkan seçme MYK seçme gibi bir havadan çıkartılması lazım. En az 10 günlük bir kurultay olması lazım. Delege sistemi ve blok oy denilen sistemden CHP'yi kurtarmak lazım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler