Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020)

Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020)

Geçtiğimiz hafta neler yaşandı? İşte eğlenceden spora, siyasetten sanata kadar haftaya damga vuran olaylar ve fotoğrafları...

ABD'nin New York kenti, Lower Manhattan bölgesi üzerinde beliren dolunay ve önünden geçen yolcu uçağı güzel görüntüler oluşturdu. ( Tayfun Coşkun - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 2

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Kemal Sunal, vefatının 20.nci yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anma törenine sanatçının oğlu Ali Sunal da (solda) katıldı. ( Şebnem Coşkun - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 3

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 31. haftasında Gençlerbirliği ile Fenerbahçe takımları Eryaman Stadı'nda karşılaştı. Bir pozisyonda Fenerbahçe'den Vedat Muric ile Gençlerbirliği'nden rakibi Nordfeldt maç sonu selamlaştı. ( Evrim Aydın - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 4

İdlibli çocuklara ateşkesin gölgesinde "uçurtma" etkinliği
Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilindeki zorla yerinden edilen sivillerin sığındığı bir kampta çocuklar, ateşkes ortamında uçurtma uçurarak eğlendi. Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına yakın kamplara sığınanların kurduğu Tıh kampının yetkilileri, kampta yaşayan çocukları iç savaşın getirdiği psikolojiden biraz olsu uzaklaştırmak için uçurtma etkinliği düzenledi. ( Muhammed Said - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 5

Fransa'nın başkenti Paris'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yaklaşık 4 aydır kapalı olan Louvre Müzesi yeniden ziyarete açıldı. ( GEOFFROY VAN DER HASSELT - Anadolu Ajansı )

Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 6

Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa Soykırımı'nda hayatını kaybeden 9 kurbanın cenazesi, 11 Temmuz'da defnedilecekleri Potoçari'ye ulaştı. Sabah Visoko şehrinden hareket eden ve başkent Saraybosna'da halk tarafından uğurlanan tabutlar, soykırım kurbanlarının defnedildiği Potoçari Anıt Mezarlığı'nın karşısındaki eski akümülatör fabrikasına taşındı. Kurban yakınları, savaşta Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde görev yapan Hollandalı askerlerin üs olarak kullandığı eski fabrikaya yerleştirilen yeşil çuhaya sarılı tabutların başına gelerek dua etti. ( Samır Jordamovıc - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 7

Akdeniz Havzası'nda birçok ülkede görülen flamingolar, dünyadaki en önemli yaşam ve kuluçka sahalarından biri olan Tuz Gölü’nde, görsel şölen sunuyor. İnsanlardan uzaktaki tuzlu su sahalarını tercih eden 10 binlerce flamingo her yıl Temmuz Ayı’nın başlarından itibaren 12 bin kilometrekarelik alana sahip olan Tuz Gölü’ne geliyor. ( Abdullah Coşkun - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 8

Irak'taki Kadiri tarikatı mensubu İranlı yüzlerce kişi, hayatını kaybeden tarikat lideri Şeyh Muhammed Kesnezani'nin yarınki cenaze törenine katılmak için Süleymaniye vilayetindeki gümrük kapısını basıp pasaportsuz bir şekilde sınırı geçti. Tarikat mensupları zikirler eşliğinde Süleymaniye kent merkezine doğru yürümeye başladı. ( Fariq Faraj Mahmood - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 9

Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 10

ABD'nin New York kentinde 5. Cadde'deki Trump Tower önüne büyük harflerle "Black Lives Matter" (Siyahilerin hayatı değerlidir) yazıldı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da etkinliğe katıldı. ( Tayfun Coşkun - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 11

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak nitelendirilen Konya'da hasadı devam eden hububat, verimiyle üreticileri sevindiriyor. ( Abdullah Coşkun - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 12

Nevşehir'de, kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında tesadüfen ortaya çıkarılan kayadan oyma tarihi yamaç yerleşiminin bir bölümü 20 Temmuz'da turizmin hizmetine sunulacak. Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2014 yılında gerçekleştirilen "Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi" uygulaması sırasında tesadüfen bulunan tarihi yerleşimdeki çalışmalarda sona gelindi. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 13

Sırbistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında açıklanan yeni tedbirleri protesto etmek amacıyla dün akşam düzenlenen gösteriler, bugün de diğer şehirlere yayılarak devam etti. Başkent Belgrad'daki ulusal meclis binası önünde toplanan binlerce gösterici polisin güvenlik kordonunu aşarak binaya girmek isterken, emniyet güçleri göz yaşartıcı gazla müdahale ederek göstericileri dağıttı. ( Mustafa Talha Öztürk - Anadolu Ajansı )Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 14

Van'ın Edremit ilçesinde etkili olan yağmurun ardından gökkuşağı oluştu. Semayı renklendiren gökkuşağı güzel görüntüler sergiledi. ( Özkan Bilgin - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 15

Kars'ta Arpaçay ilçe sınırlarında bulunan Kuyucuk Gölü çevresindeki tarlalarda gün batımı güzel görüntülere sahne oldu. ( İsmail Kaplan - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 16

Antalya'da, eski olduğu için kullanılmayan, yenileriyle takas edilen halı ve kilimler, çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra ihraç ediliyor. Eskiyen halılar tamir ediliyor, kök boyalarıyla boyanıp yıkanıyor, kuruduktan sonra geniş tarlalara seriliyor. Güneş ışınlarıyla mikroplardan arındırılan ve pastel rengi alan halılar, ardından Amerika başta olmak üzere yurt dışına satılıyor. ( Mustafa Çiftçi - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 17

Endonezya'nın Doğu Java bölgesindeki Probolinggo kentinde Hindu Tengger kabilesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi devam ederken Yadnya Kasada Festivali için Broma Dağı'na tırmandı. Festival süresince kabile halkı, atalarına şükran ve saygılarını sunmak amacıyla, beraberinde getirdikleri mahsülleri ve besi ürünlerini, Bromo Dağı zirvesindeki volkan kraterine fırlatıyor. ( Suryanto - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 18

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki Munzur Dağları, eşsiz güzellikteki yaylaları ve buzul gölleriyle doğaseverlerin ilgisini çekiyor. ( Sidar Can Eren - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 19

Çanakkale'de, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda devam eden orman yangınında zarar gören alanlar havadan görüntülendi. ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 20

Rusya'nın başkenti Moskova'da dolunay, Kudrinskaya Meydanı Binası üzerinden yükseldi. ( Sefa Karacan - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 21

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde çıkan orman yangını söndürme çalışmaları sürüyor. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 26

Brüksel'de, Belçika Anayasa Mahkemesinin bir yüksekokulda başörtüsünün yasaklanabileceğine ilişkin bildirdiği görüş, binlerce kişi tarafından protesto edildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine, Brüksel merkezindeki Mont des Arts meydanında yaklaşık 4 bin kişi buluştu. "Başörtüsü insan hakkıdır", "Elini başörtümden çek", "Özgürlüğümüz nerede?", "Eğitimime dokunma", "Benim hakkım" ve "Yeter" yazlı afişler taşıyan göstericiler, başörtüsüne destek sloganları attı. ( Dursun Aydemir - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 27

Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınan ancak 2 yıl önce tamamen kuruyunca kuşların uğramadığı Kars'ın Arpaçay ilçesindeki Kuyucuk Gölü, yeniden eski günlerine dönünce göle dönen bazı kuş türlerine ev sahipliği yapmaya başladı. ( Hüseyin Yıldız - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 28

ABD'nin başkenti Washington'da, "4 Temmuz Bağımsızlık Günü" kutlamaları kapsamında havai fişek gösterileri gerçekleştirildi. ( Yasin Öztürk - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 30

Sıcak havanın etkili olduğu başkent Ankara'da hayvanlar da sıcaktan etkilendi. Güneşten korunmaya çalışan bir katır, otobüs durağının gölgesinden faydalanmaya çalıştı. ( Fırat Çağlayan Yurdakul - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 31

Adana'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sinema salonlarına gidemeyenler için düzenlenen açık hava sineması etkinliğine katılanlar, araçlarından "7. Koğuştaki Mucize" filmini izledi. ( Eren Bozkurt - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 33

TBMM Adalet Komisyonunda görüşülen barolara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifine tepki gösteren baro başkanları otobüslerle geldikleri Ankara Adliyesi önüne toplandı. ( Güven Yılmaz - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 34

"Boğaziçi'nin ikinci gerdanlığı" Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, her geçen gün nüfusu artan İstanbul'da 1988'den bu yana hizmet vererek kentin trafik yükünü hafifletiyor. ( Muhammed Enes Yıldırım - Anadolu Ajansı )
"Boğaziçi'nin ikinci gerdanlığı" Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, her geçen gün nüfusu artan İstanbul'da 1988'den bu yana hizmet vererek kentin trafik yükünü hafifletiyor. ( Muhammed Enes Yıldırım - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 35

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamanın meydana geldiği fabrika ve çevresi drone ile havadan görüntülendi. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )
Haftanın fotoğrafları (4-10 Temmuz 2020) - 36

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Deniz Şube Müdürlüğü ekipleri, sahillerin vatandaşlara açılmasıyla mesailerinin büyük kısmını, tepeleri karlı Beydağları'nın eşsiz manzarasıyla hayran bırakan, tertemiz denizi ve çakıllı plajı ile doğayla iç içe tatil imkanı sunan Konyaaltı Sahili açıklarında geçiriyor. Karadan "atlı polis" ve bisikletli "martı" timlerinin görev yaptığı yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki sahilin açıklarında baştan sona "karakolbot" adı verilen bot, jet-ski ve operasyon botuyla devriye gezen ekipler, vatandaşların Kovid-19 tedbirlerini uyup uymadığını kontrol ediyor. ( Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı )

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler