Habertürk muhabirinden ‘Hamas’ açıklaması

Habertürk muhabirinden ‘Hamas’ açıklaması

İsrail’le savaşan Hamas'ın eylemlerini “terör” olarak tanımlayan ve İsrail'in bombardımanı için “karşılık” ifadelerini kullanan Habertürk editörü Saime Toktaş, sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından açıklama yaptı.

Habertürk Dış Haberler Editörü Saime Toktaş, İsrail’le savaşan Hamas'ın eylemlerini “terör” olarak tanımladı. İsrail'in bombardımanı için “karşılık” ifadelerini kullanan Toktaş’a ve Habertürk’e tepki yağdı.

7 Ekim'de İzzeddin-el Kassam Tugayları tarafından başlatılan 'Aksa Tufanı Operasyonu' için "7 Ekim'de yaşanan, terörist bir eylemdi." ifadesini kullanan Toktaş, Habertürk yönetimi tarafından sahadan alındı.

SAİME TOKTAŞ'TAN AÇIKLAMA: BEN O SALDIRDIĞINIZ KİŞİ DEĞİLİM

Saime Toktaş X hesabından konuyla ilgili "Saldırdığınız kişi değilim" diyerek sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti.

İşte Toktaş'ın sözleri:

“Herkese hemen bir durumu düzeltmek isterim. En başından beri İsrail’in sivil saldırılarına karşı net duruşumu ve katliâm yaptığını, insan hakları hukukunu ve savaş hukukunu çiğnediğini söyledim. Söylemeye devam ediyorum.

Yayında savaşın başlama sürecini hatırlatırken yanlış anlaşılmaya dönük bir anlam çıkmış. Ancak konuşmanın bütününe bakınca niyetimin ne olduğunu daha iyi anlarsınız.. Diğer yayınlarımda da ısrarla Filistin halkının yanında durdum, benim için aksi mümkün değil zaten…

Şimdi bu açıklamayı yapmak zorunda kalmak çok üzücü… Çünkü ben o saldırdığınız kişi değilim.

Günlerdir İsrail’den yayın yapıyoruz. Kendimizi ve dilimizi korumaya çalışmamıza karşın bu aynı zamanda bir enformasyon savaşı ve mutlaka etki altında kalabiliyoruz. Son bir kaç gündür güvenlik noktasında bazı ciddi sıkıntılar yaşadık

Bunun da beraberinde getirdiği stres ve zihin dağınıklığı sebebiyle sehven asla kurmayacağım ve bugüne kadar da kurmadığım bir cümle çıktı ağzımdan. Yayın stresiyle sonrasında cümlemi toparlayamadım.

Öncelikle Gazze’deki bu insanlık dışı katliamı günlerdir takip eden bir insan olarak çok üzgünüm. Asla kurmayacağım bir cümlenin zihin dağınıklığıyla ekrana taşınmasından dolayı da kamuoyundan tüm samimiyetimle özür diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler