Görünen O Ki Rusya, Esad ve Ordusuna İlerleyişini Durdurma Çağrısı Yaptı

Görünen O Ki Rusya, Esad ve Ordusuna İlerleyişini Durdurma Çağrısı Yaptı

Sputnik'e demeç veren Rusya Stratejik Araştırmaları Enstitüsü Yakındoğu ve Ortadoğu Merkezi Başkanı Vladimir Putin, "Duruma biraz istikrar kazandırmak için yeniden zorunlu bir adım atıldı.

Görünen o ki Rusya, Suriye Bakanı Beşar Esad ve ordusuna ilerleyişini durdurma çağrısı yaptı. Zira Han Şeyhun alındıktan sonra en önemli hedefler gerçekleştirildi.

ATEŞKESİN SÜRESİ GELİŞMELERE BAĞLI

Suriye'nin topraklarında terör yuvasının varlığına izin veremeyeceği için yeni ateşkes rejimini geçici bir önlem olarak gören Putin, ateşkesin süresinin yaşanacak gelişmelere bağlı olacağının altını çizdi.

RUSYA UZLAŞMACI TUTUM SERGİLİYOR

Ateşkes kararıyla Rusya'nın uzlaşmacı bir tavır ortaya koyduğunu söyleyen Putin, Moskova yönetiminin daha önce Astana görüşmeleri ve Türkiye ile Rusya arasındaki Soçi Mutabakatı'yla da uzlaşmadan yana olduğunu gösterdiğini anımsattı.

Putin'e göre Rusya'nın bu tutumu, Suriye'de olası bir nihai siyasi çözüm açısından Türkiye'yle ortaklık ve müttefiklik ilişkilerini koruma arzusuna dayanıyor.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin açıklamasına göre, Suriye’nin İdlib vilayetindeki gerilimi azaltma bölgesinde 31 Ağustos’tan itibaren yeni bir ateşkes rejimi uygulanmaya başlanacak.

KAYNAK: Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler