Gölgede kalan  ABD seçimleri

Gölgede kalan  ABD seçimleri

N Gazete yazarı Sadullah Özcan, ABD seçimlerini ve sonrasını analiz etti

İç siyasi tartışmaları takip etmeyi artık sevmiyorum.  Siyasilere ezberletilen rollerin aynı senaristler ve yönetmenlerin elinden çıktığını fark edeliden beri içimden iç siyasette ki tiyatroyu izlemek gelmiyor. Kaldı ki görünür danışman ekiplerinin dışında gayri resmi olanların ağırlıklı yönlendirdiği bir dünya bu ortam. Hangi rolün neden oynandığını da pek anlamıyoruz. Onun için yakından takip edip ciddi ye almak içimden gelmiyor.

Zaten kısır döngüye dönen siyaset arenası   ‘Bizim oğlan bina okur. Döner döner bir daha okur ‘ sözüne tam uygun işliyor. Bizde çok dinlediğimizden bıtkınlık veriyor.  Siyasette yaşanan bu durumun sadece bizim ülkeye özgü olduğunu sanmıyorum. Dünyada da durum aynı. Demek ki siyasetin ruhunda buna benzer bir durum var.

Bütün dünya korona salgınının oluşturduğu korku imparatorluğunun etkisi altına girdi. Türkiye’nin ilk dalgada gösterdiği defansta ikinci dalgada zorlandığı görülüyor. Bu arada aşı çalışmaları konusunda ki gelişmeler ve gelişmelerin ardından başlayan tartışmalar hem ülkemizde hem de dünyada gündemi meşgul ediyor. Bu tartışmalar adeta ülke gündemlerinin ilk maddesi oluyor.

Halen bu tartışmaların dünyada da ülkemizde de gündemi meşguliyet için mi yoksa tartışmaları çıkaranların haklı kaygılarından mı kaynaklandığını bilmiyoruz. İşte bu noktada gündemi meşgul için ise o zaman bu tartışmaların gölgesinde nelerin gizlenmeye çalışıldığının önemi ortaya çıkıyor.

Yeni normalde de bölgesel ve dünya sorunlarına ve bu sorunlar karşısında menfaat çatışmaları kaldığı yerden devam ediyor. Ne ABD-Çin ticaret savaşları, ne İngiliz sinsi siyasetinin dünya oyunları, ne Doğu Akdeniz, Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar da oyunlar sona ermiş değil.

Tüm bunları bir kenara bırakacak olursak asıl mücadelenin ABD seçimleri sonrası yaşanmaya başladığını görüyoruz. ABD seçimlerini bugün Biden’in kazandığı konusunda dünyanın kabulü var. Fakat bu kabule rağmen halen ABD seçim sonuçları resmiyet kazanmadı. Süreç 8 Aralık’a kadar tamamlanması gerekiyor. Tamamlansa bile bu sefer seçiciler kurulunun oylama süreci başlıyor ki sonrasında Kongre onayı var.

Fakat bugünlerde bilgi derlemede ciddi tecrübesi olan ve bu toparladığı bilgileri değişik yerlerde yayınlayan bir dostun yazılarından garip iddialar duyuyorum. ABD’de çok garip olaylar yaşanıyor. Eğer yaşanan bu olayların %1’i bile doğruysa ABD’yi kaos bekliyor. Hatta ABD seçimlerinin remi sonuçlarının açıklanması gecikebilir.

ABD seçimlerinde iki farklı oylama yöntemi kullanıldı. Bugün o iki yöntemin ikisi de seçimin sonuçlarını tartışmalı hale getirecek tartışmalara neden oluyor. Özelikle elektronik oylama sistemi konusunda şüpheleri artıracak bulgular ortaya çıkarsa şaşırmayın.

Çünkü o dostun yazılarından ABD’nin dünyanın değişik yerlerinde bulunan server merkezlerine çok özel operasyonlar yapıldığı ve dataların toparlandığı ifade ediyor. Bu konuda da ABD’nin iki istihbarat birimi CİA ve DİA’nın bir birlerine ciddi operasyonlarla çektiği iddiaları var.

Kısaca son günlerde korona aşısı tartışmalarının gölgesinde çok ciddi farklı operasyonlar yürütülüyor. Asıl takip edilmesi gerekenler gölgede kalan gelişmeler. Geleceği yakından ilgilendiren de bu gelişmeler.

Cuma’nın hayrı üzerinize olsun…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler