Gökçek, ölü yatırımlara 439 milyon TL harcamış: Halkın bütçesi dinozora...

Gökçek, ölü yatırımlara 439 milyon TL harcamış: Halkın bütçesi dinozora...

Gökçek döneminde ölü yatırımlara 439 milyon TL harcandığını söyleyen ABB Başkanı Yavaş, “Ankapark’a yapılan giriş kapısı 95 otobüsün maliyetine tekabül ediyor” dedi.

Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Gökçınar, “Belediyeleri 10 sene önce teslim alsaydık kabaca 10 milyar TL bütçe fazlası verebilirdik” diye konuştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın verileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla görevinden istifa eden Melih Gökçek döneminde yapılan gereksiz harcamaları bir kez daha gözler önüne serdi.Veriler, Gökçek döneminde Ankara’ya yapılan heykeller için 342 milyon TL harcandığını ortaya koydu. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Mansur Yavaş, heykellere harcanan para ile 457 tane otobüs alınabileceğini ifade etti.

ABB Meclisi Aralık ayı son oturumunda EGO Genel Müdürlüğü’nce 282 adet otobüs alımı ile 2 adet dolum istasyon yapımı için Başkan Yavaş’ın Merkez Bankası faizinin yarı fiyatına bulduğu, 60 milyon avroluk dış kredi kullanılmasına ilişkin borçlanma yetkisi görüşüldü.

Belediye Meclisi’nin AK Parti ve MHP’li üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, “Hayır” dedikleri borçlanma yetkisine Meclis’te, “Evet” oyu kullandı. Teklifin, usulde hukuki bir sorun yaşanmaması için Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yeniden görüşülmesi kararlaştırıldı.

DİNOZORA PARA HARCAYAMAM

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Meclis’te yaptığı konuşmada, Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın verilerini de kamuoyu ile paylaştı. Gökçek döneminde heykellere 342 milyon TL harcandığını söyleyen Yavaş, “Halk karda kışta otobüs beklerken ben dinozora para harcayamam” diye konuştu.

Yavaş, Gökçek’in Ankara’nın hemen her yerine diktiği dinozor heykellerine harcanan para ile 26 otobüs alınabileceğini anlatarak, “Ankapark’a yapılan giriş kapısı 95 adet otobüse tekabül ediyor. Ölü yatırımlar için 439 milyon TL gitmiş” dedi.

SİZİN HARCADIĞINIZI ÖDÜYORUM

ABB’nin mali durumuna ilişkin de bilgi veren Yavaş, şunları söyledi:

“Çok iyi yönettiğiniz’ Ankara için sürekli yetki istemişsiniz. Bu yetkileri istediğinizde hükümettiniz, neden istediniz? Ben istemekte haklıyım. Ben geldim 8,5 milyar TL borç… Ayda 52 milyon TL, sizin harcadığınız paranın faizini ödüyorum. O yetmiyor, ayda 10 milyon lira ödenen raylı sistemlere yılda 120 milyon TL ödemeye başladık. Benden önceki dönemden kalan 400 milyon TL’lik SGK borcu gelmiş tepemize çökmüş. Siz benden aynı performansı istiyorsunuz.”

Şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik uygulamalarının artık kanun ile belirlenmesi ve tüm kentlere yayılması gerektiğini ifade eden ABB Meclisi’nin CHP’li üyesi Berkay Gökçınar, “Yaptığımız işlere tasarruf demek istemiyorum, aslında bu bir yönetim şeklidir” dedi. Belediye Kanunu’nun değiştirilerek çağa ve teknolojiye uygun hale getirilmesi gerektiğini de belirten Gökçınar, şunları söyledi:

“Şu anki yönetim şeklinden ve önceki dönemde yapılan israflardan şunu anlıyoruz, CHP olarak bu dönem kazandığımız belediyeleri 10 sene önce teslim alsaydık, kazandığımız sadece Mersin, Adana, Ankara belediyeleriyle bile 10 yılda 10 milyar lira TL. Bütçe fazlası verebilirdik. Ne yurtdışı krediye ihtiyacımız olurdu ne de mecliste bu tartışmalar olurdu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler