Gine Körfezi'nde Korsanları Türk Gemisini Kaçırdı, Bir Denizci Yaşamını Yitirdi

Gine Körfezi'nde Korsanları Türk Gemisini Kaçırdı, Bir Denizci Yaşamını Yitirdi

Nijerya'dan aldığı yükü Güney Afrika Cumhuriyeti'ne götüren bir Türk gemisi Gine Körfezi'nde korsanlar tarafından kaçırıldı. AKP Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Mozart isimli gemide 1 denizcinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Türkiye merkezli bir şirkete ait M/V Mozart adlı konteyner gemisi, Gine Körfezi'nde korsanlar tarafından bu sabah saatlerinde kaçırıldı. 19 mürettebatın olduğu belirtilen gemide, 1 denizcinin saldırıda yaşamını yitirdiği belirtildi.

Gemideki bir personel, geminin bağlı olduğu Türk şirket görevlisiyle arasındaki konuşmada, korsanların gemideki radar hariç tüm kabloların söktüğünü ve geminin korsanlar tarafından verilen rota doğrultusunda hareket ettiğini söyledi. 

YAVAŞ SALDIRIYI KINADI 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türk ticaret gemisine yönelik saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kınadı. Yavaş, "Nijerya açıklarında bir Türk gemisinin korsanlar tarafından rehin alındığını, bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendim. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Temennimiz, gemideki personelin can güvenliğinin en kısa sürede sağlanması yönünde" dedi. 

"15 GEMİCİMİZİN SERBEST BIRAKILMASINI TEMENNİ EDİYORUZ"

AKP Gaziantep Milletvekili Şahin de saldırıya ilişkin, "Gine açıklarında Türk ticaret gemimize yapılan korsan saldırısını kınıyor, hayatını kaybeden 1 gemi mürettebatımıza Allah’tan rahmet diliyor, kaçırılan 15 gemicimizin serbest bırakılmasını temenni ediyoruz" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler