Gıda sektörü çalışanları da bir an önce aşılanmalı

Gıda sektörü çalışanları da bir an önce aşılanmalı

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, gıda çalışanlarının Covid-19`a karşı bir an önce aşılanması gerektiğini belirterek bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Gıda sektörü çalışanlarına Covid-19 aşı önceliği gıda üretiminin güvencesidir” denildi.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, “Gıda Sektörü Çalışanlarına Covid-19 Aşı Önceliği Gıda Üretiminin Güvencesidir. Emeğimize Değer, Sağlığımıza Tedbir Bekliyoruz” başlığıyla bir basın açıklaması yaptı.

Gıda çalışanlarının Covid-19`a karşı bir an önce aşılanması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, “Toplumun en temel ihtiyacı olan gıdanın; üretim, sanayi, lojistik ve perakende aşamalarında çalışanların pandemiye karşı korunması görevi tüm aciliyeti ile yetkililerin önünde durmaktadır. İlgililerce aşı uygulamalarında gıda üretim zincirinde yer alanlar ikinci öncelikli gruplar arasında sayılmıştır. Ancak, gıda üretiminin kesintiye uğramaması ve artarak sürdürülmesi, emek yoğun bir alan olan gıda sektörü çalışanlarının sağlığının korunmasına bağlıdır” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler