Çağın Erenoğlu

Çağın Erenoğlu

GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEYE NE KADAR HAZIRIZ?


Girdiğimiz Başak burcu döneminde Yeni ay, 9 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Yeni ay ile birlikte şuana kadar hissettiğimiz veya inandığımız bazı değerlerin yıkılıp tekrar yapılandırılmasına şahit olacağız. Bu Perşembe gününden itibaren Yeni ay Neptün’le karşıt açıda hareket ediyor olacak. Bu nedenle de hayallerimizden uzaklaşarak, daha çok gerçeklere doğru yöneleceğimiz bir hafta yaşayacağız. Aniden gerçeklerle yüzleşeceğimiz bir haftaya girmek bazılarımız için beklenmedik olabilir. Başak dönemine girdiğimiz andan itibaren zaten ayaklarımız ufak, ufak yere basmaya başlamıştı. Bunu bir nevi kabuğunu değiştiren yılanın; taze, parlak ve daha canlı bir kılığa bürünmesine de benzetebiliriz.

g-002.jpg

Merkür, Başak burcuna geçmişken 3-10 Eylül tarihlerinde Ay ve Güneş yan yana konumlanıyor olacak. Gökyüzünde Yeni ay Başak burcunda ve 7 gezegen birden toprak elementi burçlarında konumlanıyor. Yapıcı kararlar alacağımız bu döneme işaret eden gökyüzünde Eylül’den itibaren ise Satürn artık direkt hareketine geçiyor. Yeni alacağımız kararlar için bize sağlam bir zemin sunan bu haftada güzel olanaklar karşımıza çıkarken, öncesinde başlamış iş ve ilişkiler için ise ilginç sürprizler yaşayabiliriz. 

Peki, nasıl sürprizler bizi bekliyor olacak? Bu haftaya kadar gözümüze çok güzel ve cazip gelen şeyler artık farklı anlamlar kazanacak. Çok emin olduğumuz bazı konular, kendi iç dünyamızda daha farklı noktalara taşınacak. Değişim kolay olmasa da olumlu açıdan bakalım; ayaklarımız yere daha sağlam basacak ve daha gerçekçi kararlar alacağız. 3 Eylül tarihiyle tüm burçların detaylı, haftalık Yeni ay etkilerine bakacak olursak:

Koç: Yeni ay koçların bu hafta 6. Evine düşüyor ve işle ilgili konularda yeni girişimler zamanını vurguluyor. İş arayan Koçlar için bu hafta oldukça uygun fırsatlar mevcut olacak. Çalışan Koçlar için de müdürleri ve üstleri ile olumlu anlaşmalar yapacakları bir hafta olacak.


Boğa: Yeni ay boğaların 5. Evine denk gelecek. Hobiler ve sportif aktivitelerin ön planda olacağı bir hafta olması sebebiyle aşk ve romantizm ile yeni adımlar yaşanabilir, yeni temaslar gözlemlenebilir. İkili ilişkilerde güzel başlangıçların olacağı bir haftaya giriyor Boğalar.

İkizler: Yeni ay İkizlerin 4. Evinden geçecek, dolayısıyla ev değişikliği, yer değişikliği ve aile ile ilgili durumlarda artık adım atma zamanı gündeme gelebilir. Aile içinde önemli mevzuları konuşma zamanının vurgulandığı bu hafta Venüs’ün Akrep konumuna geçmesiyle birlikte sağlık alanında da yeni adımlar atılabilir, rejim veya detox sürecine başlanabilir.

Yengeç: Yeni ay haritanızın 3. Evinde konumlanıyor. Merkür’ünde bu alanda hareket etmesiyle bilgi paylaşımları, medyayı daha aktif kullanma, yazma veya sanatsal yetenekleri ortaya koyma alanında güzel gelişmeler yaşayacaksınız.

Aslan: Yeni ay hareketi ile birlikte parasal konularda yeni gelişmeler Aslan burcunda 10 Eylülden sonra başlayarak ivmelenecek. İşle ilgili konularda daha fazla mesuliyet almaları gereken bu yeni dönemde Aslanların ayaklarının biraz daha yere basması faaliyetleri açısından onlara kar sağlayacak.

Başak: Yeni ay başak burcunda en yoğun biçimde etkisini gösterecek. Bu hafta Başaklar kendilerini sil baştan değerlendirip yeni kararlar almak isteyebilir. Geçmiş hayatlarınızı eleştirmeye başlayarak hatta belki biraz da boşa geçirdiğinizi düşünerek yeni köklü atılımlar yapacaksınız.

Terazi: Yeni ay Terazi burcunda 12. Evde Merkür ile birlikte gerçekleşiyor bu sebeple fikirlerinizi başkalarına ifade etmek konusunda tereddütler yaşayabilirsiniz. Bu dönem içinde emin olmadığınız kişilerden uzak durmak size fayda sağlayacaktır. Parasal konularda ise olumlu gelişmeler devrede. Alım, satım gibi konularda kazançlar elde edilebilir. Özellikle yeniden yapılandırma konularında da fırsatlarınız bu hafta Venüs’ün pozitif açısıyla daha çok olacak.

Akrep: Bu hafta sosyal çevre ve ilişkiler adına güzel gelişmeler olacak. 11. evde Yeni ay, Merkür ile birlikte hareket ederek sosyal çevreden ve cemiyetten kaynaklı fırsatları önünüze getirecek ve ortak işler ön planda olacak. Haftanın finalini Venüs Akrep burcuna geçerek tamamlayacak. Böylelikle şanslı Akrepler için destekleyici etkiler önümüzdeki hafta da devam edecek.

Yay: Yeni ay bu hafta 10. Evinizde gerçekleşiyor. Bu size uzun zamandır beklediğiniz atılımı yapmak için harika bir dönem açıyor. Kariyer ve yükselme evinde Yeni ay’ı yakalayan Yaylar bu haftanın kesinlikle kıymetini bilmeli. Para, yatırım, bütçe yapma gibi konularda hedefe odaklanma açısından önemli bir süreç başlıyor.

Oğlak: Yeni ay 9. Evinizde size ışıldıyor. Yurtdışı, yabancı odaklı işler konusunda oldukça aktif ve şanslı olacaksınız. Ayrıca yayıncılık, sosyal medya gibi alanlarda çok daha aktif bir süreç başlıyor. Öğrenci veya akademisyen olan Oğlaklar için harika bir fırsat eşiği bu hafta yaşanabilir.

Kova: 8. Evde Yeni ay etkisini alan Kovalar maddi konulardan çok bu hafta manevi taraflarına yönelerek içsel bir yolculuğa çıkacaklar. Aklı her zaman materyale çalışan Kovalar için daha çok ruhani anlamda yapıcı ve yaratıcı bir hafta olacak. Sanatla uğraşan kovalar için bereketli bir hafta başlıyor.

Balık: Yeni ay ile birlikte bekâr Balıklar için evlilik açısından oldukça uygun bir hafta başlıyor zira 7. Evlerinde Neptün karşısında gerçekleşen Yeni ay ile birlikte Balıklar yalnızlıkları ile yüzleşip, evlilik gibi ciddi kararlara çok daha fazla ilgi duyabilirler.

Herkes için gerçeklerin tatlı ve sevgi dolu olduğu yeni bir hafta olsun!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar