GENEL AF YASASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

GENEL AF YASASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

Son yıllarda ısrarla talep edilen genel af yasası ile ilgili özellikle geçtiğimiz senenin sonunda yoğun bir gündem oluşmuştu. Şartların olgunlaşmasını bekleyen siyasiler tarafından yeni açıklamalar yapılmaya devam ediliyor.

Genel af yasası ile ilgili yapılan son açıklamalarda TBMM Başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra İstanbul’da halk ile buluşan Binali Yıldırım, yeni açıklamalarda bulunmuştu. Yapılan açıklamaların ardından hükümet yetkililerinden de bilgiler gelmeye devam ediyor.

Vatandaşların geçtiğimiz dönem sonu ve bu senenin başı olmak üzere özellikle Milliyetçi Hareket Partisi ve bunun dışında sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla genel af üzerinden talepte bulunmalarının ardından konu Meclis gündemine tamamen girmiş gibi görünüyor.

İstanbul Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım’ın ardından Adalet Bakanlığı nezdinden de açıklamalar gelmeye başladı.

Konunun yerel seçimlere kadar sonuçlanma ihtimalinin zor olduğu kaydedilen bilgiler arasında, Adalet Bakanlığı’nın mağdur vatandaşlara müjdeli haber vermeye yakın olduğu, bunun üzerine çalışmalar yapıldığı; fakat yasalaşacak affın genel af hükmünde olması gerektiğinden dolayı, sonrasında yaşanabilecek haksızlıkların ve mağduriyetlerin çok iyi hesaplanması gerektiği bildiriliyor.

Özellikle Numan Kurtulmuş’un yaptığı son açıklamada; genel af yasası ile ilgili çalışmaların Adalet Bakanlığı tarafından yapıldığı ve Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile bu çalışmaların hızlandırıldığı bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler