Genç CEO'lara Tavsiye “İrtifanızı koruyun”

Genç CEO'lara Tavsiye “İrtifanızı koruyun”

İstanbul Ticaret Odası eski Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, yüksek riskler alarak üretim yapan iş insanlarının zor durumlarda küçülmeye de hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

Şirketlerinde sorunluluk alan genç kuşak temsilcilere, “İrtifanızı koruyun” uyarısında bulunan Yalçıntaş “Şirketlerde büyüme kadar gerektiği durumlarda küçülme stratejileriniz, aşırı ve hızlı irtifa kaybını önler, zararları azaltır” ifadesini kullandı.

Ortak Akıl İş Platformu tarafından düzenlenen dönemin ilk toplantısında, Genç Liderler Kulübü üyesi girişimci ve şirketlerin yeni kuşak temsilcisi 110 genç iş insanı, İstanbul Ticaret Odası geçmiş dönem başkanlarından, İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Murat Yalçıntaş ile Elite World Europe Otel’de bir araya geldi.

Yalçıntaş: Hızlı ve çok para kazanma hırsınıza yenilmeyin

Dünyanın en büyük 3 ticaret odasından biri olan İstanbul Ticaret Odası’na 2 yıl üst üste başkanlık, TOBB’da ise Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan ve bugün İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Enstitüsü Müdürü olarak görev yapan Doç.Dr. Murat Yalçıntaş, konuk konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, "Everest ve Kilimanjaro Yamaçlarından İş Dünyasına Bakış" başlıklı konuşmasında, iş dünyasındaki deneyim ve tecrübeleri, disiplin ve yüksek motivasyon gerektiren sporlarda edindikleriyle karşılaştırarak aktardı.

Risk alarak üretim yapan iş insanların, işletmelerini büyütürken karşılaştıkları zorluklarla mücadele gücünün, iç ve dış faktörlerin etkisiyle gerçekleşen küçülme dönemlerinde de önem taşıdığına dikkat çeken Murat Yalçıntaş, şirketlerinde sorunluluk alan genç kuşak temsilcilere, “İrtifanızı koruyun” uyarısında bulundu. Kendi iş hayatından ve yaptığı yüksek irtifa tırmanışlarından örnekler vererek konuşmasını sürdüren Yalçıntaş, şöyle konuştu:

“Zirveye çıkmak kadar zirveden aşağıya inmek de teknik bilgi, donanım, motivasyon ve ekip gerektirir. Tırmanıştaki motivasyonu ve dikkati inişlerde de korumak zorundasınız. Şirketlerde büyüme kadar gerektiği durumlarda küçülme stratejileriniz, aşırı ve hızlı irtifa kaybını önler, zararları azaltır. Başladığınız her işte ağır adımlarla hedefinize ulaşın. Amaçlarınızı sorgulayın. Hedeflerinize olan inancınızı koruyun ve karşılaştığınız zorluklarda hemen pes etmeyin. Kendinizi yetiştirin, geliştirin. Sorumluluk aldığınız iş ile ilgili beceri ve malzemeye sahip olun, bu durum dayanıklılık gerektiren sporlarda da böyledir. Yaşamın her anında olduğu gibi dışarıda ne yaşanıyorsa yaşansın sizin işinizle ilgili ne hissettiğiniz önemlidir. Kendinize, bilginize ve ekibinize güvenin. İşinizi bilin, sevin ve inanın. Hızlı para ve çok para kazanma duygusuna kapılmayın. Hırsınıza yenilmeyin. Bu iş hayatında da bu sürdürülebilir bir yöntem değildir. Şirketiniz ve kendiniz için güvenir, itibarlı olanı tercih edin. İlk işimde başarımın ana sebebi budur. Sosyal çevremin aileme ve bana duyduğu güven sayesinde işimi büyütme fırsatım oldu. Duruşunuzdan ve ilkelerinizden ödün vermeyin. İş etiğine ve kanunlara saygılı olun. Kanuni olan her şey etik olmayabilir. Çevrenizi iyi tanıyın. İş yapabileceğiniz insanlarla tanışma fırsatı yaratın, iletişim kurun. Ekibinizden ayrılmayın, onlara liderlik ve rehberlik edin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler