Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

CUMHURBAŞKANIMIZA MALUL SAYILMAYAN GAZİLER "MAAŞ SİZİN, GAZİLİK BİZİM OLSUN" DİYOR

Büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin Devlet Başkanı/Başkanım Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, 3713 sayılı kanuna göre terörle mücadele sırasında yaralanıp, hareket ( ortapedik ve fiziki)  engeli olmadığı için ve 1053 sayılı nizamname ile TSK sağlık yönetmeliği mağduru 19 bin malul saymadığınız gazi, bu devlet için bedenini feda etti. Bugün bir kez daha fedakarlığa hazırız. Gazilik unvanımızı verdiğiniz gün maaşları devletimize feda etmeye hazırız. 

Terörle mücadelede yaralanan ve gazilik unvanı alabilmek için mücadele eden 19 bin asker ve polisin "Gazilik bizim maaş sizin olsun."sloganından Devlet Başkanı'mızın haberi var mı?  

‘Devletin Malul sayılmadığı gazileri için’ 15 Temmuz darbe girişiminden  sonra çıkardığı 23 Ocak 2017 tarihli ve 29957 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan, 684 sayılı  KHK  ile gazilik için yüzde 60 engel şartını kaldırılmasına rağmen, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 1953 tarihli, 65 yıl önceki tüzüğe göre değerlendirme yapıyor. Devlet Başkanı'mız bundan ne kadar haberdar?

Gazilerin uzuvlarındaki kayıp, tüzükteki/kitapçıktaki standarlara ve derecelere göre gazi olması mümkün değildir. Doktorlar gazi sayılabilmemiz için kitapçıkta yazılan derece ve değerlendirmeye göre hareket ettiğinden, başvurularımız ret cevabıyla karşılaşıyor ve yaralarımızın, sancılarımızın ve acılarımızın dayanılmaz hale geldiğini ifade edemiyoruz. Devlet Başkanı'mıza ulaştırılmıyoruz.

Sürekli, Devlet Başkanı'mız Recep Tayyip ERDOĞAN’a  yanlış bilgi aktarılıyor ve "Gazilerimizin bütün hakları verildi." deniyor. Ancak  GERÇEK ŞUDUR Kİ “23 Ocak 2017 tarihli ve 29957 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 684 sayılı KHK ile terörle mücadele sırasında yaralanmış olanlardan (çalışan veya emekli) daha önce müracaat yapanlardan ve yapmayanlardan müracaat etmeleri istenmiş ama KHK içerisinde bulunan EK MADDE  3-21. maddenin birinci fıkrasının (a), (h), (i) ve (j) bentleri kapsamında terör eylemi nedeniyle yaralanmış olup ilgili mevzuata  göre malul sayılmamaları nedeniyle aylık bağlanamayanlardan, talepleri üzerine 13/7/1953 tarihli ve 4/1053 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Vazife Malullüklerinin Nevileri ile Dereceleri Hakkında Nizamname hükümlerine göre derece tespiti yapılanlara, bu dereceleri esas alınarak memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda, nakdi tazminat karar tarihini takip eden aybaşından başlamak üzere aylık bağlanır denmesi üzerine bizler tekrar müracaat ettik ve bizlere tekrar tekrar ret  cevabı geldi.”

3713 sayılı kanuna göre terörle mücadele sırasında yaralanmış olanlara 13/7/1953 tarihli ve 1053 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Vazife Malullüklerinin Nevileri ile Dereceleri Hakkında Nizamname hükümlerine göre derece tespitinde bulunan Bakanlarımız 6 kademe belirlemişler. Bizler bu kademelere göre organ eksikliğimiz olmamasından dolayı malul gazi olamıyoruz. 

Devletbaşkanımız yeni yapılacak bir düzenleme ya da KHK ile bu 6 kademeyi çoğaltarak ve bizleri yeni çıkacak maddeler kapsamında değerlendirip, 19 bin vatan evladına gazilik onurunu verip sosyal haklarından yararlanmasını sağlayabilir. 

Bu haklar: 

a)Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vazife malulü maaşı bağlanması,

b)Milli Savunma Bakanlığı ve  İçişleri Bakanlığından maddi ve manevi tazminat alınması, 

c)Devlet ve belediyeler tarafından sağlanan sosyal ve mali hak ve yardımların malul sayılmayan arkadaşlarımıza sağlanması haklarıdır. 

CUMHURBAŞKANIM Gaziler şu an "Fiziksel, Psikolojik ve Ruhsal Olarak Hayat Mücadelesi Veriyorlar" bu sebeple "Kendilerini Sadece Fiziksel Fedakarlık Çerçevesinde" değil, "Bir Bütün Olarak Ele Almanız" faydalı olabilir. Çatışma dolayısıyla kalıcı psikolojik sorun yaşayanlar da gazidir çünkü; hayatının geri kalanını savaştan önceki gibi yaşayamıyorlar.

Yazmaya devam edeceğim.

Mustafa Kurubacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum