Gazeteciler Yıldız ve Dükel'in Davası Yarın Başlıyor

Gazeteciler Yıldız ve Dükel'in Davası Yarın Başlıyor

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. Gazeteciler iddianamede 13 Kasım 2019 tarihinde Durmuş Özkan’ın bir cümlelik ‘ihbarı’ sonrasında bipolar bozukluk tedavisi gören Astsubay Erdal Baran’ın telefon görüşmeleri sonucu oluşturulan iddialardan yargılanacak. Gazeteci Yıldız ise Baran’ın kendisine aktardığı bilgilerin zaten sosyal medyada dolaştığına dikkat çekerken, gazeteci Dükel “Erdal'ın söylediklerini teyit ettirmek ihtiyacı bile hissetmediğim için ciddiye almadım” dedi.

Anka'dan Tamer Arda Erşin'in haberine göre, Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve bipolar bozukluk tedavisi gören Astsubay Erdal Baran hakkında "Devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan 6 yıl 3'er aydan 17 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle açılan davanın yargılaması yarın Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz tarafından 3 isim hakkında hazırlanan iddianameye göre soruşturma 13 Kasım 2019 tarihinde Durmuş Özkan isimli şahıs tarafından “Hadımköy Kışla Komutanlığı’nda görevli Astsubay Erdal Baran devlete karşı suç işlemektedir. Gizli kalması gereken operasyonlara ait bilgileri telefonla dışarıya çıkarttığı kanaatindeyim” ihbarının ardından başladı. İddianamede Durmuş Özkan’ın kim olduğu açıklanmazken, onun iddialarını ilişkin soruşturma yürütülmeden bipolar bozukluğu olan Baran’ın telefonu hakkında dinleme kararı verildiği anlaşıldı.

Savcılık soruşturma aşamasında gazeteciler Yıldız ve Dükel’e ise cezai ehliyeti olmayan bir kişiyle yaptıkları telefon görüşmelerinin içeriğine ilişkin iddiaları sordu.

"SOSYAL MEDYADA ZATEN BULUNAN BİLGİLERLE İLGİLİ HİÇBİR ŞEY YAZMADIM"

Gazeteci Yıldız iddianamede bulunan savunmasında, Baran’dan aldığı bilgilerin açık kaynaklarda yer aldığına dikkat çekerek, “Birkaç hususta anlattıklarının doğru olup olmadığını teyit etmek amacıyla kendisine bilgi/belge olup olmadığını, var ise gönderip gönderemeyeceğini sordum, fakat hiçbir bilgi/belge göndermedi. Bu nedenle görüşme içeriklerinde söylediği hususlar ile ilgili olarak herhangi bir yazı yazmadım. Bu bilgiler internet ve sosyal medya ortamında konuşulan sıradan bilgilerdi” ifadesini verdi.

"SÖYLEDİKLERİNİ CİDDİYE ALMADIM"

Gazeteci Dükel de savunmasında Astsubay Erdal Baran’ın kendisine anlattıklarıyla ilgili şunlara dikkat çekti:

“Erdal'ın söylediklerinin büyük bir kısmının o tarihlerde açık kaynaklarda bulunabilecek bilgiler, diğer söyledikleri ile ilgili olarak ise teyide muhtaç olduğu için yine Erdal'ın söylediklerini teyit ettirmek ihtiyacı bile hissetmediğim için ciddiye almadım. Bu bilgileri herhangi bir yerde de paylaşmadım, haberde kullanmadım.”

ÇEVRESİ GENİŞMİŞ!

Savcı Kaçmaz, iddianamesinde Astsubay Baran’ın ‘devletin gizli bilgilerini’ tam olarak nasıl öğrendiğini açıklamazken, Baran’a ilişkin “… zaman zaman sınır ötesi görevlere gittiğinden dolayı çevresinin geniş olduğu ve istediği bilgiye rahatça ulaşabilecek pozisyonda bulunduğu… anlaşıldı” yorumunda bulundu.

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler