Game of Thrones'un yıldızı Peter Dinklage: 'Birçok insanı gücendirdik'

Game of Thrones'un yıldızı Peter Dinklage: 'Birçok insanı gücendirdik'

Yeni filmi "Cyrano" için basında yer alan Peter Dinklage, geçtiğimiz günlerde New York Times'a dizinin final bölümlerine gelen tepkiler hakkında konuştu. Dizinin bir bilim kurgu olduğunu hatırlatırken daha 'mutlu ve klasik' bir son beklemiş...

Yeni filmi "Cyrano" için basında yer alan Peter Dinklage, geçtiğimiz günlerde New York Times'a dizinin final bölümlerine gelen tepkiler hakkında konuştu. Dizinin bir bilim kurgu olduğunu hatırlatırken daha 'mutlu ve klasik' bir son beklemiş olan hayranlara, 'Bunu aşmalısınız' dedi.

HBO'nun hit fantastik dizisi Game of Thrones 2019'da ayrılık yaratan bir finalle sona erdi ve şovun yıldızları iki yıl sonra hala eleştirilerle mücadele ediyor. En başından beri fandomun gevezeliklerinden kaçınmaya çalıştığını söyleyen ünlü oyuncu Dinklage, "Ama bu imkansızdı, hayranlar bunu size her gün hatırlatıyorlar. Derin bilgileri vardı, ancak biri bir şeyi sevince onun kendi versiyonunu kafasında tutuyor. Bu yüzden de erken eleştiri aldık. Biz ayrılırken de gitmemizi istemediler diye yine eleştirdiler. Bazıları kızdı ama herkese hitap edersen yanlış bir şey yapıyorsun demektir. Bu yüzden birçok insanı gücendirdik" şeklinde konuştu.

Serinin sonu için "Güzel beyazların birlikte gün batımına doğru yola çıkmalarını istediler" yorumunda bulunurken, "Bu arada, bu bir kurgu, içinde ejderhalar var. Bunu aşmalısınız" diye ekledi.

"Game of Thrones" 2011 baharında ilk kez gösterime girdiğinde, George R.R. Martin'in "Buz ve Ateşin Şarkısı" kitap serisinde planlanan yedi kitaptan dördü yayınlanmıştı. Beşinci kitap o yaz piyasaya çıktı. Ne dizinin yapımcıları, ne Martin ne de hayranlar, hiç kimse dizinin devam etmekte olan kitap serisini geçeceğini düşünmemişti. Ancak on yıldan fazla bir süre sonra bile, Martin henüz planlanan altıncı kitabı yayınlamadı.

2014'ten bu yana, Martin ve "Game of Thrones" showrunner'ları David Benioff ve D.B. Weiss değişti. Dizinin sonu ortaya çıktıkça, yazılı hikayenin hayranları çeşitli karakterlerin kaderlerinin nasıl oynadığına çok dikkat ediyorlardı. Bir zamanlar dizinin sonunun Martin'in kitaplarla ilgili planıyla uyumlu olacağı varsayılmış olsa da, şimdi kitap okuyucularının büyük farklılıklar karşısında şaşıracağı açık.

'TYRION'U ÖZLÜYORUM'

Ayrıca Dinklage kısa süre önce The Sunday Times'a sekiz sezon oynadığı ve Game of Thrones hayranlarının en sevdiği karakterden biri olan Tyrion Lannister'ı özlediğini itiraf etti. Dinklage, performansı sayesinde bir drama dizisinde yardımcı oyuncu olarak dört Emmy Ödülü kazandı, ayrıca bir Altın Küre ve Screen Actors Guild ödülü kazanmıştı.

Dinklage, "Tyrion'u özlüyorum, o sadece sevimliydi, komikti ve yazarlar ona sadece bir tişörtle biten şakayı vermekle kalmayıp, ona karşı önyargılı bir dünyada ondan daha fazlası olmasını sağlamak için akıllıca davrandılar. Her sezon başında bir roman gibi 10 senaryonun hepsini alırdık. İçlerinden gözü dönmüş gibi geçerdim. Karakterimin ölüp ölmediğini öğrenmek için değil, sadece tadını çıkarmak için. Gerçekten çok büyük bir mutluluktu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler